Aluehallintovirasto kiristi koronarajoituksia: liikuntapaikat kiinni

0

VARSINAIS-SUOMI. Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kiristänyt aukiolorajoituksia entisestään ja samalla jatkanut jo voimassa olevia rajoituksia. Päätökset astuivat voimaan tänään torstaina.

Aluehallintovirasto määräsi kokonaan suljettavaksi kaikki urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevat tilat Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella kahden viikon ajaksi. Myös kauppakeskusten yleiset oleskelutilat ovat kiinni 14.4. saakka. Määräykset koskevat niin julkisten kuin yksityistenkin toimijoiden tiloja.

Aiemmin esimerkiksi enintään kymmenen asiakkaan käytössä olevat kuntosalit, uimahallit ja harrastustilat saivat olla auki, mutta nyt myös ne on suljettava.

Ainoina poikkeuksina tilojen käytöstä ovat vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattu harrastustoiminta, lakisääteisten palveluiden toteuttaminen, ammattiurheilu sekä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluva toiminta. Myös näissä tapauksissa tilojen käytössä on huomioitava tartuntatautilain mukaiset velvoitteet turvaetäisyyksistä, hygieniajärjestelyistä ja asiakkaiden ohjeistamisesta tartuntojen ehkäisemiseksi.

Aluehallintoviraston päätöksellä pyritään saamaan koronavirustartuntojen määrä laskuun.