Kosken Kaiku hakee uutta alkua yleisurheilulle

0
Kosken Kaiun puheenjohtaja Esko Heikkinen toivoo, että Kaiun yleisurheilujaostolle löytyy uusi innostava vetäjä ja yleisurheiluun uusia koskelaisia harrastajia. (kuva: Asko Virtanen)

KOSKI. Kosken Kaiku etsii yleisurheilujaostolle niin vetäjää kuin jäseniäkin. Jaoston puheenjohtaja Tuomas Sallinen jätti tehtävän viime syksynä.

Kosken Kaiun puheenjohtajan Esko Heikkisen mukaan Kaiun yleisurheilutoiminta kaipaakin nyt sukupolvenvaihdosta. Uutta alkua on tarkoitus hakea ensi kesänä pienten lasten harrastustoiminnasta.

–Puitteet yleisurheilun harrastamiseen ovat kunnassa hyvät ja kynnys harrastuksen aloittamiseen on matala – pelkillä tossuilla pääsee jo liikkeelle, Heikkinen muistuttaa.

Kaiulla on yleisurheilussa pitkät ja kunniakkaat perinteet. Kalevan kisoissa on urheiltu Kaiun väreissä myös 2000-luvulla. Menestystä on tullut myös aivan viime vuosina, niin kuin esimerkiksi Julia Vuollin esimerkki osoittaa.

–Yleisurheilun uusi nousu on paljon on kiinni siitä, että löytyy innostava vetäjä, Heikkinen sanoo.

Historiikki tekeillä

Yleisurheiluun haetaan uutta puhtia senkin vuoksi, että Kosken Kaiku täyttää vuonna 2025 100 vuotta. Seuran historiikki on tekeillä yhteistyössä urheilumuseon ja sen tutkimuspäällikön Ossi Viidan kanssa.

–Kirjasta on tulossa 100-200-sivuinen ja myös paikallisia kirjoittajia on mukana. Yleisurheilu on merkittävä myös seuran historian kannalta, sillä seuran aloittaessa lajeja oli vain kaksi, yleisurheilu ja hiihto, Heikkinen muistuttaa.

Nykyisin seuran harrastajamäärillä mitattuna vahvin laji on lentopallo. Toinen vahva laji on pöytätennis. Omat jaostonsa on myös frisbeegolfilla ja hiihdolla. Jäseniä seuralla on noin 300. Määrä ei ole viime vuosina juuri vaihdellut.

–Enemmänkin jäseniä saisi olla, Esko Heikkinen kehottaa toiveikkaasti.