Lounais-Suomen poliisi valvoo tällä viikolla tehostetusti ylinopeuksia

0

LOUNAIS-SUOMI. Poliisi tekee tällä viikolla tehovalvontaa kaikkina vuorokauden aikoina kattavasti koko Lounais-Suomen alueella. Tehostettu nopeusvalvonta on osa meneillään olevaa valtakunnallista teemaviikkoa.

Poliisi valvoo nopeuksia erityisesti alueen pääteillä, joissa nopeudet ovat kovia. Valvontaa tehdään myös taajama-alueilla, erityisesti koulujen läheisyydessä. Tehovalvontaviikon tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta.

Vuonna 2020 Lounais-Suomen alueella tapahtui yhteensä 602 henkilövahinkoon johtanutta liikenneonnettomuutta. Kovat nopeudet lisäävät onnettomuusriskiä.

–Yli 10 km/h ylinopeus on taustalla vuosittain noin 30 prosentissa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista – siis useammin kuin rattijuopumus. Ylinopeutta ajettaessa reagoinnille ja toiminnalle jää vähemmän aikaa ja törmäysvaikutukset ovat tuhoisammat. On siis jokaisen oma etu ajaa lainmukaista nopeutta, muistuttaa komisario Tuomo Katajisto Lounais-Suomen poliisista.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella kirjataan keskimäärin noin 14 törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista viikoittain.

Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tapio Heiskanen pitää tehostettua nopeusvalvontaviikkoa tärkeänä liikenneturvallisuuden kehittämisessä.

–Tyypillisesti ylinopeuden tuoma ajansäästö yliarvioidaan ja riskit aliarvioidaan. Liikennevirtojen nopeuksien valvonnalla ja yksittäisten ylinopeutta ajavien herättelyllä on edelleen merkittävä rooli turvallisen liikenteen edistämisessä, Heiskanen sanoo.