Marttilan koulussa koronatartunta – Koskellakin viikonloppuna pari uutta tapausta

0

MARTTILA. Marttilan koulussa on todettu koronatartunta. Altistuneiden joukossa on yhden luokan oppilaat, jotka kaikki on asetettu karanteeniin. Altistuneet oppilaat tulevat olemaan etäopetuksessa karanteenin ajan, minkä jälkeen he palaavat normaalisti kouluun, jos karanteenin aikana ei ole tullut oireita.

Johtavan ylilääkärin Veli-Matti Leinosen mukaan Marttilassa on myös kaksi muuta tartuntaa, joiden johdosta väkeä on karanteenissa. Kaikkiaan karanteenissa oli maanantaina noin 50 marttilalaista.

Marttilan kunta tiedotti Marttilan koulun tartuntatapauksesta lauantai-iltana. Marttilassa todettiin THL:n tilaston mukaan viime viikon lopulla yhteensä kolme uutta koronavirustartuntaa. Edellisistä tapauksista oli ennättänyt kulua jo liki kaksi viikkoa. Marttilassa on nyt todettu koko pandemian aikana yhteensä 14 tartuntaa.

Koskella koronatilanne on puolestaan rauhoittumassa. Viime viikonvaihteessa tuli kaksi uutta tartuntaa, joista toisen tartuntalähdettä ei ole saatu selvitettyä. Uusia tapauksia tuli viime viikolla ilmi kaikkiaan kolme. Aiemmin määrättyjä karanteeneja puretaan tällä viikolla. Koskella koronavirustartuntoja on koko pandemian aikana todettu yhteensä 28.

Maanantaina ei tullut ilmi uusia tartuntoja Koskella eikä Marttilassa. Muissa Auranmaan kunnissa uusia tapauksia ei tullut ilmi myöskään viikonlopun aikana.

Rokottaminen on Härkätiellä ensi viikolla etenemässä kaikkiin 65–69-vuotiaisiin sekä 55–64-vuotiaisiin riskiryhmään 1 kuuluviin. Terveyskeskuksesta soitetaan rokotusaika 65–69-vuotiaille ja 55–64-vuotiaille riskiryhmäläisille avautui eilen sähköinen ajanvaraus. Kaikille yli 70-vuotiaille rokoteaika on jo soitettu.

 

Juttua on täydennetty johtavan ylilääkärin ja THL:n tiedoilla klo 11.58.