Metsälauhan esikoululaisten käsityönäyttelyssä loistaa onnistumisen ilo

0
Metsälauhan eskareiden käsityönäyttely nostaa hymyn huulille.

PÖYTYÄ/Riihikoski. Tämän söpömpää ja iloisempaa näyttelyä ei olekaan. Metsälauhan esikouluryhmien Riihikosken kirjastoon pystyttämässä käsityönäyttelyssä yhdistyy värikkäästi mielikuvitus ja onnistumisen ilo. Esille laitetut käsityöt ovat lasten itsensä alusta loppuun suunnittelemia ja toteuttamia.

Esikoulun opetussuunnitelmaan sisältyy pitkäkestoisen käsityön tekeminen, mikä tarkoittaa käsityötä, joka ei tule kerralla valmiiksi. Metsälauhassa pitkäkestoinen käsityö on toteutettu siten, että esikoululaiset ovat suunnitelleet ja piirtäneet haluamansa käsityön, minkä jälkeen he ovat tehneet kaavat, leikanneet kankaat ja ommelleet työn valmiiksi.

Lastenohjaaja Raija Jokisalon mukaan kaikki esikoululaiset halusivat tällä kertaa tehdä pehmon. Vaihtoehtona olisi ollut esimerkiksi keppihevonen tai käsinukke. Opetussuunnitelman perimmäiset tarkoitukset lienevät toteutuneet hyvin, sillä pehmoja tehdessä opittiin kärsivällisyyttä, saatiin itseluottamusta ja koettiin onnistumisen iloa.

–Välillä oli ”en osaa” -itkua ja hammastenkiristystä. Mutta pehmojen valmistuessa he olivat ylpeitä itsestään, Jokisalo kertoo.

Jokisalon mukaan käsitöiden tekeminen lasten kanssa onkin kivaa ja palkitsevaa.

–He olivat niin innostuneita ja silmät alkoivat loistaa, kun he näkivät, että työstä tulee se, mitä he olivat piirtäneetkin.

Näyttelyn pystyttäminen kruunasi koko projektin.

–Ompelu oli kivointa ja täytteen laittaminen, krokotiilin tehnyt Aamos Ruotsalainen sanoo.

Esikoululaisten näyttely on esillä kirjastossa toukokuun puoliväliin asti.