Mieli muuttui Auran kunnantalon hankinnasta

0
Sisulasta eli Leafin entisistä toimistotiloista toivotaan ratkaisua Auran kunnanviraston akuuttiin tilatarpeeseen.

AURA. Auran kunnantalon mutkikkaaksi mennyt hankinta on saanut jälleen uusia käänteitä. Kunnanhallitus kokoontui perjantaina ylimääräiseen kokoukseen, jossa tammikuussa tehty päätös kunnantalon hankinnan keskeyttämisestä pyörrettiin. Tuolloin hankinta keskeytettiin keskustan ja demareiden äänillä kokoomuksen edustajien ja kunnanjohtajan jättäessä päätöksestä eriävän mielipiteen.

Kilpailutuksen voittamassa ollut Mediset Hoivarakentajat Oy teki päätöksestä oikaisuvaatimuksen ja valitti päätöksestä markkinaoikeuteen. Markkinaoikeudelta päätöstä olisi voinut odottaa aikaisintaan puolen vuoden päästä, mikä olisi viivästyttänyt kunnantalon valmistumista. Pahimmassa tapauksessa kunta olisi saattanut myös joutua maksamaan korvauksia Mediset Hoivarakentajille. Aurassa päädyttiinkin ratkaisemaan asia oman oikaisumahdollisuuden aikana. Nyt kunnanhallitus päätyi yksimielisesti hyväksymään alkuperäisen päätösehdotuksen hankkia kunnantalo Mediset Hoivarakentajilta.

Kunnanjohtaja Mika Joki arvelee mielenmuutoksen syyksi kunnan tilatarvetta. Hän toteaa kevään aikana osoittautuneen, ettei kunnasta löydy koko kunnanviraston väelle soveltuvia väistötiloja. Lisäksi kunnanviraston sisäilmatilanne on kunnanhallituksen pöytäkirjan mukaan huonontunut merkittävästi ja virasto joudutaan pian sulkemaan kokonaan.

Väistötilaa Sisulasta

Maanantaina kunnanhallitus oli jälleen koolla ja tuossa kokouksessa päätettiin jatkaa neuvotteluja väistötilojen hankkimisesta Sisulasta, entisen Leafin toimistotiloista. Joen mukaan näihin tiloihin saadaan sijoitettua tällä hetkellä ilman tiloja olevat kunnan hallinto ja tekninen toimi.

–Tila on nopeimmin saatavissa käyttöön eikä vaadi suuriakaan muutoksia, Joki kertoo.

Hän on luottavainen, että tiloista päästään sopimukseen.

–Tavoite on ja aikataulullisestikin on mahdollista, että pääsisimme kesäkuun alussa siirtymään.

Sisäilmaongelmista kärsivästä kunnantalosta esimerkiksi sosiaalitoimi on jo aiemmin siirtynyt paloasemalle ja kotihoito Tilhelään. Muiden osalta korona-ajan etätyöt ovat olleet ratkaisu tilaongelmaan.