Pandemian pahin vaihe taittumassa Auranmaalla – Yli neljännes auranmaalaisista rokotettu

0

AURANMAA. Koronaviruspandemian pahin vaihe näyttää Auranmaalla taittuvan. Uusia koronavirustartuntoja todettiin viime viikolla edelleen useampia kuin hiihtolomaviikkoa edeltävällä ajalla, mutta kuitenkin jo selvästi vähemmän kuin pahimpina viikkoina.

Viime viikolla Auranmaalla todettiin yhteensä 11 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntoja tuli jokaiseen muuhun kuntaan paitsi Oripäähän, jossa viimeisin uusi tartunta on viikolta 12 maaliskuun lopulta. Uudet todetut tartunnat painottuivat loppuviikkoon. Viikonlopun aikana Aurassa ja Pöytyällä todettiin kummassakin kaksi ja Marttilassa yksi uusi tartunta. Tämän lisäksi perjantaina todettiin Koskella ja Marttilassa yksi uusi tartunta.

Maaliskuun ensimmäinen viikko on ollut Auranmaalla tartuntojen osalta toistaiseksi pahin, tuolloin todettiin 22 uutta tartuntaa. Viime viikolla uusia tartuntoja tuli kolme enemmän kuin edeltävällä viikolla, mutta yleisesti ottaen tartuntojen määrä näyttäisi kääntyneen viikon 12 jälkeen laskuun. Maanantaina uusia tartuntoja ei Auranmaalle kirjattu.

Rokotuskattavuus on Auranmaalla reilun neljänneksen luokkaa. Yli 70-vuotiaista auranmaalaisista ei enää monikaan ole rokottamatta. Aurassa tästä ikäryhmästä on rokotettu 90,5, Koskella 90,5, Marttilassa 89,9, Oripäässä 83,7 ja Pöytyällä 89,7 prosenttia.

Härkätiellä kaikkia yli 70-vuotiaita ei ole tavoitettu. Niitä yli 70-vuotiaita, jotka eivät vielä ole rokotusaikaa saaneet, pyydetäänkin olemaan yhteydessä terveyskeskuksen ajanvarauksen numeroon 02 4873 7231.