Tarvasjoen liikuntahallista halutaan isompi

0
Tarvasjoen Urheilijoiden puheenjohtaja Eero Syrjälä toivoo kunnan myöntyvän kuntosaliin ja suunniteltua isompaan liikuntahalliin. Koulun ja Tarvashovin väliselle tontille suunnitellusta liikuntasalista on Syrjälän mukaan tulossa liian pieni.

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen liikuntahallin kokoon pyritään vielä vaikuttamaan. Tarvasjoen Urheilijoiden puheenjohtaja Eero Syrjälä on jättänyt kunnanhallitukselle seuran muistutuksen, jossa vaaditaan kuntosalia ja lisää neliöitä liikuntasalille. Syrjälä toteaa kuntosalin olevan tärkeä urheiluseurojen toiminnalle ja kuntalaisten hyvinvoinnille. Liikuntasalin kokoa hän pitää liian pienenä.

–Esimerkiksi lentopallokenttä mahtuu 264 neliömetrin saliin siten, että rajojen ulkopuolelle jää ainoastaan 1,5–2 metriä tyhjää tilaa. Tämä ei takaa turvallista pelaamista.

–Riittävän kokoinen sali mahdollistaisi edes alempien sarjatasojen virallisten pelien pelaamisen myös muualla kuin Liedon keskustassa. Näihin peleihin nykyinen salikapasiteetti ei ole riittänyt, Syrjälä sanoo.

Syrjälä harmittelee, että liikuntahallin suunnittelussa koulua lukuun ottamatta kaikki muut mahdolliset tilan käyttäjät on ohitettu. Liikkuvana kuntana itseään mainostavan kunnan täytyy Syrjälän mukaan ottaa huomioon myös muut kuntalaiset.

–Tämä kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin huomiotta jättäminen ei lainkaan tue kunnan isosti mainostamaa strategiaa. Ison kolhun kunta sai siihen aikaan jo kunnan ainoan uimahallin sulkemisella.

Syrjälä ei myöskään niele vertailuja muissa sivukylissä olevien koulujen hallien kokoon.

–Pieni sali saattaa juuri ja juuri riittää alakoulun tarpeisiin. Yläkoulun oppilaat tarvitsevat jo turvallisuutensa vuoksi riittävän kokoiset tilat niin opetuksessa kuin muussa urheiluharrastuksessa.

Lisäksi Syrjälä penää tietoa, onko hallin rahoituksessa huomioitu kaikki käytettävissä olevat mahdollisuudet.

–Tämän kokoiseen halliin ei voi hakea valtion avustusta, sali on niin pieni, sivistyspalvelujen toimialajohtaja Laila Mäkelä vastaa.

Liikuntahallin suunnittelussa on mukana ollut vapaa-aikapalvelujen henkilöstöä. Mäkelä luottaa heidän osanneen kartoittaa käyttäjien tarpeet ja toteaa, että salin koosta on olemassa valtuustotason päätös. Teknisten palvelujen toimialajohtaja Anne Ahtiainen puolestaan toteaa valtuuston päättämän budjetin sitovan teknistä lautakuntaa. Hankkeelle on myönnetty hieman reilu miljoonan euron määräraha.

Liikuntahallista on jo kilpailutus käynnissä. Ahtiaisen mukaan liikuntahallin kokoon onkin enää hankala vaikuttaa. Vaihtoehtona on lähinnä valitukset vielä tekemättömästä lopullisesta hankintapäätöksestä tai se, että kunnanhallitus päättäisi käyttää otto-oikeutta lautakunnan hankintapäätökseen. Muutoksia saattaa myös tulla, jos kilpailutuksen myötä huomataan, että hankkeelle tarvitaan lisärahoitusta.