Tuore liikuntapalveluvastaava Niko Nevala kehuu Kosken liikkumismahdollisuuksia erittäin monipuolisiksi

0
Niko Nevala aloitti Kosken kunnan liikuntapalveluvastaavana maaliskuun alussa. Tähän aikaan vuodesta häntä työllistävät paitsi liikuntapaikkojen hoitaminen myös kesäleirin ja uimakoulun suunnitteleminen.

KOSKI. Maaliskuun alussa Kosken liikuntapalveluvastaavana aloittanut Niko Nevala kehuu estoitta kotikuntansa liikuntapalveluja. Hänen mielestään kunnan kokoon nähden niiden taso ja määrä ovat todella monipuoliset. Silti hän sanoo, ettei koskaan tule tyytyä siihen, mitä on, vaan aina voi kehittää uuttakin.

–Itse olen hurahtanut viime aikoina padeliin, ja haaveilen, että saisimme tännekin oman kentän, hän esittää ja kiittelee samalla koskelaisia siitä, että uusia ideoita ja lajeja ehdotellaan jatkuvasti.

Ikänsä Koskella asunut Nevala on kuntalaisille tuttu näky entuudestaan eri liikuntapaikoissa, sillä hän aloitti ensimmäisen kerran kesäpojan hommat jo teinivuosinaan.

Monipuolisesti eri liikuntalajeja jo lapsesta saakka harrastanut Nevala valmistui muutama vuosi sitten liikuntaneuvojaksi Kisakallion urheiluopistosta. Pari viimeistä vuotta hän on ollut töissä liikunnanohjaajana Loimaalla, ja kun nykyinen paikka kotikunnassa avautui, oli selvää, että hän hakee sitä.

–Tämä oli kuin kotiin olisi tullut, koska tunnen paikat ja ihmiset, hän kehuu.

Uusi liikuntapalveluvastaavan toimi on yhdistelmä entisen vapaa-aikasihteerin sekä liikunta- ja urheilupaikkojen hoitajan töitä. Nevala sanookin toimenkuvan olevan todella vaihteleva, ja samalla hyvin itsenäinen. Hänen töihinsä kuuluvat paitsi liikuntapaikoista huolehtiminen myös esimerkiksi salivuorojen organisoiminen ja jumppien järjestäminen. Lisäksi Nevala suunnittelee kesäajan päiväleiriä ja uimakoulua yhdessä esimiehensä Katri Honkalan sekä nuorisopuolella työskentelevien henkilöiden kanssa.

–Päälle tulevat sitten muut hankkeet. Meillä on paljon ideoita ihmisten liikuttamiseksi, Nevala naurahtaa, vaikka ei vielä voikaan paljastaa sen tarkemmin tulevia suunnitelmia.

Hänen töitään ohjaa pitkälti vuodenkierto, sillä tietyt hommat hoidetaan tiettynä ajankohtana. Esimerkiksi talviaikaan Nevalaa työllistää erityisesti liikuntapaikkojen huoltaminen, varsinkin jos lunta tulee yhtä paljon kuin viime talvena.

–Silloin ei yhden miehen aika enää riitä kaikkeen, koska pelkkien latujen ajamiseen menee koko päivä, eikä siinä ole vielä ehtinyt putsata luistelupaikkoja lainkaan. Kesät ovatkin tältä osin helpompia, Nevala toteaa.