Minigolf-rata avattiin Koskella

0
Kunnallisneuvos Aimo Suikkanen vihki radan käytöön ja sai kunnian pelata myös ensimmäisen kierroksen.

KOSKI. Uusi minigolf-ratavihittiin käyttöön Koskella maanantaina. 18-reikäinen rata sijaitsee kunnanviraston parkkipaikan takana.

Eläkeliiton Kosken yhdistyksen ideoima ja toteuttama rata sai kunnalta paikan maksutta käyttöönsä viideksi vuodeksi.

Hankkeelle saatiin 7500 euroa Leader-tukea. Loput 2500 euroa Eläkeliiton Kosken yhdistys kustansi itse.

Rata on kaikkien kuntalaisten vapaassa käytössä. Kirjastosta saa mailoja ja palloja lainaan. Innokkaimmat pelaajat voivat ostaa pelivälineitä omaksi Eläkeliitolta.

Avajaispuheen vihkiäisissä piti kunnallisneuvos Aimo Suikkanen.

–Tämä on mukava lisä koskelaisiin harrastusmahdollisuuksiin. Laji sopii kaikenikäisille ja luo lisää mahdollisuuksia yhdessäoloon, Suikkanen totesi.

–Vallitkoon radalla myönteinen ystävällinen henki ja loistakoon pahanteko poissaolollaan, Suikkanen sanoi.

Eläkeliiton Kosken yhdistyksen puheenjohtaja Juhani Hörkkö iloitsi uudesta harrastusmahdollisuudesta – varsinkin kun monet eläkeläisten suosimat lajit kuten sisällä pelattava boccia ovat olleet viimeisen vuoden ajan koronan vuoksi tauolla.

–Myös suositut päiväkerhot ovat olleet koronan vuoksi tauolla. Nyt on onneksi mahdollisuus harrastaa minigolfia ja uutena hankkeena meillä on myös eläkeläisten frisbeegolf, Hörkkö totesi.

Minigolf sopii hyvin myös Eläkeliiton vuoden ”Liike on lääke” –teemaan. Eläkeliiton Kosken yhdistyksessä on 370 jäsentä eli kunnan kokoon nähden sangen merkittävä määrä.