Myllyrannassa on mahdollisuuksia

0

Koskella on oiva mahdollisuus kehittää Myllyrannasta kuntalaisille yhteinen olohuone, joka tarjoaa elämyksiä niin luonnon kuin kulttuurinkin ystäville. Kehitettävää kuitenkin riittää. Kunta hankki keväällä itselleen entisen myllärin asunnon ja rakennus on siirtymässä kotiseutuyhdistyksen hoiviin.

Kehittämistyön voisi aloittaa vaikkapa nimikilpailulla. Miksi pitäisi kutsua rakennusta, joka toimi viimeisen Myllärin Eero Saaren kotina ja tunnetaan siksi Saaren tilana? Toisaalta monet nimittävät rakennusta Myllytuvaksi, koska rakennuksen toisessa päässä asiakkaat saattoivat odottaa, että mylläri sai työnsä tehtyä.

Samassa pihapiirissä sijaitsee myös Matin aitta ja kokonaisuus kulkee Myllyrannan nimellä.
Nimeä tärkeämpää kuitenkin on, että kokonaisuutta kehittämään löytyy riittävästi talkoolaisia. Työstä ei talkoissa pitäisi tulla pulaa ja lahjoituksetkin ovat varmasti tarpeen kattamaan kustannuksia.

Vaikka nykyisin usein valitellaan, etteivät talkoot houkuttele ihmisiä entiseen mallin, monenlaista talkoilla edelleen saadaan aikaan. Tarvasjoen kotiseutuyhdistys sai muutama vuosi sitten lahjoituksena Kertun tuvan, joka on talkoilla remontoitu uuteen uskoon. Se mikä onnistuu Tarvasjoella, onnistuu varmasti Koskellakin.

Unohtaa ei sovi sitäkään, että Myllyranta on luonnon puolesta ainutlaatuisen hieno paikka. Parhaiten se sopiikin sellaisten tilaisuuksien järjestämiseen, missä pystytään hyödyntämään niin pihapiirissä olevia rakennuksia kuin itse idyllistä pihapiiriäkin.