Lapua sai nappialun, mutta Pöytyä kiri – Katso Pöytyä–Lapua-pesäpallo-ottelu

0
Pöytyän naisten Ykköspesisjoukkue aloittaa kautensa helatorstaina. Kuvassa alarivissä Pinja Rouhiainen, Kaisa Pauna, Essi Ilmanen, Minttu Reunanen, Veera Toikka ja Vilja Ahola, ylärivissä Siiri Riitamaa, Heidi Riikonen, Venla Ahola, Petra Kaitonen, Sanni Kyläpekka, Terhi Värri ja Venla Valkeapää. Kuva: Laura Mäkivirta

PÖYTYÄ. Pöytyän pesäpallokausi alkoi pöytyäläisen pitkäaikaisen pesäpallovaikuttaja Päivi Hongiston eli Päkän muistoturnauksella helatorstaina.

Naisten turnaukseen osallistuivat Laitilan Jyskeen ja Hämeenkyrön Räpsän B-tyttöjen Superpesisjoukkueet ja Pöytyän ja Lapuan Virkiän ykköspesisjoukkueet.

Pöytyä–Lapua-ottelussa vieraat saivat loistavan alun. Pöytyän kirivaiheen jälkeen päädyttiin kotiutuslyöntikilpailuun. Sen vei lopulta Lapua.

Katso koko Pöytyä–Lapua-ottelu striimitallenteesta. Ottelun selostaa J-P Niittymäki ja kuvauksesta vastaa Emesys.fi.

 

 

Livenä verkossa

Turnaus järjestetään koronatilanteesta johtuen ilman yleisöä ja tiukkojen varotoimien mukaisesti, mutta ottelut striimataan suorina kaikkien nähtäväksi.

Kaksi ensimmäistä ottelua nähdään PöU pesäpallon Facebook-livessä, kolmas on nähtävissä selostettuna monikameralähetyksenä Auranmaan Viikkolehdessä tällä sivulla.

Turnaus:

  • Kello 11 Laitilan Jyske–Pöytyä
  • Kello 13.30 Hämeenkyrö–Pöytyä
  • Kello 16.15 Pöytyä–Lapua

 

Ottelun striimauksesta vastaa loimaalainen www.emesys.fi, joka on vastannut muun muassa Hurrikaani Loimaan lentopallon ottelulähetyksistä ja Loimaan Palloilijoiden harjoitusotteluiden striimauksista.

Tulevalla kaudella seuran edustusjoukkueet koostuvat vahvasti omista kasvateista ja muista lähialueen seurojen pelaajista. Naisten ykköspesisjoukkueen harjoitusrinkiin on nostettu mukaan useita omia nuoria pelaajia kasvamaan ja tuomaan paikallista jatkuvuutta.

Uusina pelaajina joukkueessa ovat Haminan Palloilijoiden kasvatti Veera Toikka sekä Hämeenkyrön Räpsässä pesisoppinsa saanut Vilja Ahola.

Lupaavia nuoria kokemuksella täydennettynä

Miesten edustusjoukkueella on iso harjoitusrinki, joka koostuu omista kasvateista ja alueen nuorista lupaavista pelaajista täydennettynä muutamalla kokeneella ykköspesispelaajalla. Miehet pelaavat Suomensarjan etelälohkossa ja tavoitteena on kahdessa vuodessa nousta pelaamaan pudotuspelejä noususta ykköspesikseen.

Miesten osalta kauden kotiavaus tapahtuu myös Päkän muistoturnauksessa, jonka päivämäärä on sunnuntai 23.5. Turnauksen osallistujat ja otteluohjelma valmistuvat lähiaikoina

Vanhemmissa junioreissa seura tekee tiivistä yhteistyötä alueen muiden seurojen kanssa: Pöytyän B-tytöt (alle 19-vuotiaat) pelaavat tyttöjen Superpesistä Laitilassa ja C-tytöissä (16-v) yhteistyötä tehdään Loimaan Palloilijoiden kanssa. C-ikäiset (16-v) pojat pelaavat SM-karsintasarjaa yhteisjoukkueessa Säkylän Pesäsusien ja Humppilan Veikkojan kanssa. B-pojat (alle 19-v) pelaavat Superpesistä ja ykköspesistä Kankaanpään Mailan joukkueessa.

Kesällä järjestetään toivottavasti jälleen Hippo Superjunnu-pesiskoulu ala-asteikäisille Riihikoskella, Kyrössä ja Aurassa. Liikuntakerhossa pelataan paljon mukavia pelejä.

Katso helatorstaina 13.5. kello 16 Pöytyä–Lapua-ottelu livestriimattuna tällä sivulla. Striimin jälkeen ottelu on katsottavissa videotallenteena. 

Lisätietoja näistä ja muusta kevään mittaan PöU pesäpallon verkkosivuilta.

Teksti: Olli-Pekka Pauna, Johanna Käkönen.

Juttua muokattu striimin jälkeen 13.5. kello 19.10.