Kosken ja Elisenvaaran ylioppilaat saavat juhlat oikeana lakkiaispäivänä

0

KOSKI, PÖYTYÄ. Tämän kevään ylioppilasjuhlat saadaan näillä näkymin juhlittua Elisenvaaran ja Kosken lukioissa oikeana päätöspäivänä lauantaina 5. kesäkuuta. Juhlat kuitenkin pidetään Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin suosituksen mukaisesti ilman yleisöä ylioppilaiden, ryhmänohjaajien, rehtorin sekä mahdollisten ohjelmansuorittajien kesken. Elisenvaaran juhla striimataan kotiväelle. Koskella juhla videoidaan ja kotiväelle lähetetään kooste juhlasta.

–Ohjelma on perinteinen ryhmänohjaajan, rehtorin, ylioppilaan ja ylioppilaan vanhemman puheineen, mutta ryhmälaulujen sijasta suvivirsi ja gaudeamus ynnä muut esitetään instrumentaalimusiikkina tai yksinlauluna, Kosken lukion rehtori Mirja Rautavuori-Lehtinen kertoo.

Elisenvaaran lukion juhla pidetään Kyrön koulun salissa ja Kosken lukion liikuntahallissa.

–Juhlan jälkeen ylioppilaat tulevat kulkueena hallista koulun pääportaille ryhmäkuvaan. Kuvauksen jälkeen kotiväki voi halutessaan tulla onnittelemaan ylioppilastaan. Vähän jälkeen kahdentoista ylioppilaat lähtevät vielä perinteiseen tapaan lippukulkueessa sankarihaudalle, Rautavuori-Lehtinen jatkaa Kosken lukion juhlasuunnitelmista.

Elisenvaarassa aikataulua vielä hiotaan. Rehtori Ari Höyssän mukaan juhlasuunnitelmia voidaan vielä yleisön osalta muuttaa, jos koronasuosituksiin tulee lievennyksiä ennen juhlapäivää.

Tiedot kevään ylioppaista tulevat kouluille tänään.