Jennyntuvan kauppa peruuntui

2
Jennyntuvan kiinteistö on haasteellinen: tontille ei ole omaa tietä eikä esteellisyyssääntöjen takia seurakunta voi järjestää tuvan sisätiloissa mitään tilaisuuksia.

KOSKI. Martinkosken seurakunnan omistamasta Jennyntuvasta ostotarjouksen jättänyt Maakuntakiinteistöt Oy on viime metreillä päättänyt luopua kaupanteosta. Yritys toimitti tiedon vetäytymisestään Martinkosken seurakunnalle ennen kirkkovaltuuston torstaista kokousta, jossa asiasta oli tarkoitus päättää.

Maakuntakiinteistöt Oy tarjosi huonokuntoisesta, mutta Kosken kunnan suojelemasta rakennuksesta 12 638 euroa (AVL 28.5.). Muita ostotarjouksia ei jätetty määräaikaan mennessä.

Martinkosken seurakunnan talouspäällikkö Sirkku Tulonen kertoo, että kirkkovaltuusto palautti asian kirkkoneuvoston käsittelyyn. Tulosen mukaan esteellisyyssääntöjen takia seurakunta ei oikeastaan voi järjestää Jennyntuvan sisätiloissa mitään tilaisuuksia.

–Sisäänkäynti on vain portaiden kautta, eikä tontille ole omaa tietä, vain polku. Tien tekeminen vaatisi kaavamuutoksen. Kiinteistö on haasteellinen.

Ypäjällä kotipaikkaansa pitävän Maakuntakiinteistöt Oy:n omistaja Aleksi Hakokari kirjoittaa yrityksen hankkineen 12 toimintavuotensa aikana Koskelta kahdeksan ja lähikunnista yhteensä useita kymmeniä tyhjilleen jääneitä asuinkiinteistöjä.

–Näistä jokaista on kehitetty ja korjattu siten, että kiinteistöillä on jälleen vakituisia tai vapaa-ajan asukkaita tuomassa elinvoimaa ja verotuloja maaseudun pienille paikkakunnille. Tarkoituksemme oli entisöidä huonoon kuntoon päässyt Jennyntupa siten, että sen elinkaari jatkuu, ja että se säilyisi torin varren katukuvassa hyvin hoidettuna suojelukohteena.

–Koskella nousseen vastustuksen vuoksi olemme päättäneet luopua kaupanteosta.
Hakokari sanoo toivovansa, että rakennuksen entisöinti toteutuu kaupan peruuntumisesta huolimatta.

 

 

 

2 KOMMENTIT

  1. EI SAA MYYDÄ!!! KESÄ KIRPPARI TAPAAMIS PAIKKANA VERTAANSA VAILLA. TODELLA ODOTAMME OVIEN AUKENEMISTA.

  2. Ei tuon näköisessä rakennuksessa kovin montaa porrasta voi olla. Sellainen on keksitty kuin luiska, jonka avulla portaasta saadaan esteetön. Mikään laki ei kai vaadi tietä, hiekkapintainen oikean levyinen polku on käsittääkseni esteetön pääsy. Vai onko Kosken kunta suojellut rakennuksen ja ympäristön niin tiukalla sanamuodolla, että mitään ei voida tehdä.
    Miksi Koskella vastustetaan rakennuksen saattamista parempaan kuntoon? Kyllä ainakin maannouseman aiheuttamat tuho pitäisi voida korjata/estää. Nyt puurakenteet ovat mitä ilmeisemmin aivan liian lähellä maanpintaa, kun kuvaa katsoo. Muuten en tunne tapausta.

Comments are closed.