Koskella juhlittiin ylioppilaita perinteisin menoin

0
Kosken lukion uudet ylioppilaat juhlivat lauantaina perinteisin mutta tavanomaista pienimuotoisemmin menoin. Kuva: Kimmon Galleria/Kimmo Karvinen

KOSKI. Kosken lukiossa juhlistettiin lauantaina neljääkymmentäkuutta uutta ylioppilasta. Kosken koulukeskuksen liikuntahallissa sopivasti lieventyneiden koronarajoitusten mukaan pidetyssä juhlassa oli ylioppilaiden lisäksi lukion opettajat, eläkkeelle jäävä rehtori Mirja Rautavuori-Lehtinen, muuta henkilökuntaa sekä muutaman ylioppilaan lukiota käyviä sisaruksia avustamassa juhlien järjestelyissä. Paikalle oli myös osallistujien suureksi iloksi jokainen ylioppilas saanut luvan kutsua kaksi vierasta.

Puheitten, stipendien saajien julistamisen, lauluesitysten ja ylioppilaiden lakituksen jälkeen oli vuorossa uusien ylioppilaiden laulama Gaudeamus Igitur, jonka jälkeen tuoreilla ylioppilailla oli hetki aikaa tervehtiä sukulaisiaan.

Viimeisenä vuorossa oli vielä koskelainen perinne eli sankarihaudalle käveleminen parijonossa lipunkantajien ja airueiden perässä. Hautausmaalla jokainen ylioppilas laski punaisen ruusun sankarihaudalle.

Uusien ylioppilaiden tunnelmat olivat tilaisuudessa juhlavat, mutta haikeat.

–Just vastahan me tämä lukio aloitettiin, kummasteli vastavalmistunut marttilalainen Roosa Korpiaho.
Amanda Numminen