Auran luontopolku halutaan paremmin käyttöön

0
Perussuomalaisten aloitteessa toivotaan muun muassa kevyttä siltaa, jotta Kuuskoskentieltä pääsisi helposti kulkemaan luontopolulle. Ari-Pekka Haapanen ja Vili-koira kävivät esittelemässä paikkaa.

AURA. Auran perussuomalaisten valtuustoryhmä teki valtuustokauden päätteeksi aloitteen luontopolun kehittämisestä.

–Kunnassa on jo melko hyvin vapaa-ajanviettopaikkoja kuntopolusta ulkoliikuntapaikkoihin. Oleellisesti tarvittaisiin vielä paikka, jossa ihmiset ja perheet voivat viettää aikaa esimerkiksi piknikin, auringonoton ja vaikka uimisen lomassa.

–Ei ole pitkällä aikavälillä järkevää ajatuttaa kuntalaisia vuodesta toiseen Marttilaan, Savojärvelle tai vaikka Turkuun. Me tarvitsemme siihen oman paikan. Semmoinen voi löytyä lähempää kuin uskommekaan, Ari-Pekka Haapanen perusteli aloitetta.

Perussuomalaisten mukaan Auran luontopolkua voisi kehittää tarkoitukseen sopivaksi. Haapasen mukaan luontopolku on nyt melko unohdettua aluetta ja heikosti saavutettavissa. Vierailu Hypöistenkoskelle osoittaakin luontopolun olevan rämettymässä, vähintäänkin siimaleikkurille olisi käyttöä. Vastarannalla, Kuuskoskentien puolella Aurajoen mutkassa Haapanen näkisi mielellään piknik-paikan ja uimarannan.

–Alue on oivalla paikalla keskustassa, mutta kovin hyödyntämätön. Alueen kehittäminen olisi linjassa Aurajoen maisematien kanssa ja voisi olla todella houkutteleva myös ulkopaikkakuntalaisille perheille. Saavutettavuus paranisi koulujen ja päiväkotien lapsille, kun luontoon pääsy on vaivatonta ja nopeaa, aloitteessa todetaan.

Aloitteessaan perussuomalaiset toivovat, että luontopolun kehittämistä selvitettäisiin. Tehtävässä selvityksessä muun muassa arvioitaisiin kustannukset sekä mahdolliset muutokset kaavaan ja tutkittaisiin yhteistyökumppanien saamisen mahdollisuus. Toiveissa on esimerkiksi laavu, koirapuistoaitaus uintimahdollisuuksineen, uimapaikka laitureineen sekä kevyt silta, joka mahdollistaisi pääsyn luontopolulle Kuuskoskentieltä rikkomatta arvokasta koskimaisemaa.

Haapanen toivoo, että luontopolkua kehitettäessä huomioitaisiin erityisesti lapsiperheet. Hän myös huomauttaa, että luontopolulla liikkuvista osa kulkee junaradan yli, mikä ei ole turvallista. Parkkialueellakin tilaa on vain noin kolmelle autolle.

Alueen voisi aloitteen mukaan myös liittää jokirantaan valmistuvaan Sisupuistoon jokirantaa pitkin. Erillinen maisemoijakin voitaisiin tilata tai järjestää paikallisille osaajille kilpailu luontopolun kehittämisestä.

–Projekti voisi olla monivuotinenkin, mutta aloitteen mukainen selvitystyö olisi hyvä käydä ripeästi. Näin hankkeen etenemiseen voitaisiin jo syksyllä budjettiin varata investointirahaa ensivuodelle.