Oripääläinen 18-vuotias Julia Isotalo tietää politiikan tarvitsevan myös nuoria

0
Tammikuussa 18 vuotta täyttänyt Julia Isotalo

ORIPÄÄ. Vielä vuosi sitten Julia Isotalo ei olisi osannut arvata olevansa tänä keväänä kunnallisvaaliehdokkaana. Eikä hän olisikaan, ellei viime kesänä Oripäähän muuttanut valtionvarainministeri Annika Saarikko olisi laittanut viestiä ja kysynyt häntä.

–Itsellä ei olisi tullut mieleen, että näin nuorena lähtisin. Tämä on ollut aika jännää ja erilaista, hän pohtii ja kertoo saavuttaneensa vaalikelpoisen iän vasta tammikuussa.

Yhteiskunnalliset asiat ovat kuitenkin aina kiinnostaneet nuorta naista. Tällä hetkellä Huittisten lukiota käyvä ja syksyllä kirjoituksia aloitteleva Julia pitää ehdottoman tärkeänä, että myös nuoria saataisiin Oripään valtuustoon.

–Tällä hetkellä valtuuston ikä on painottunut vanhempaan päähän. Mielestäni sinne tarvitaan kaikenikäisiä, ja etenkin nuoria tuomaan heidän näkökulmaansa esiin, hän korostaa ja sanoo esimerkiksi kouluasioiden olevan hänellä vielä tuoreessa muistissa.

Keskustan riveissä oleva Julia kokee, että puolueessa on hyvä henki päällä, ja etenkin Saarikon muutto toi hänen mielestään uutta innostusta kuntaan.

–Hän on ollut järjestämässä tilaisuuksia ja innostamassa ihmisiä mukaan, Julia kiittelee ja kertoo havainneensa, että ihmisiä selkeästi kiinnostaa kunnallispolitiikka.

Julia itse on saanut paljon kannustavia viestejä, ja monet ovat iloinneet nuoresta ehdokkaasta.

–Minulle on tullut viestejä, että hienoa, kun uskalsit lähteä.

Nuorten äänitorvena Julia toivookin, että ikätoverit olisivat yhteydessä sellaisista asioista, joita hän voisi heidän puolestaan edistää.

Oripäässä on moni asia hyvin

Ikänsä Oripäässä asuneena, mutta piakkoin muualle opiskelemaan suuntaava Julia Isotalo tietää monen asian olevan erittäin hyvin kotikunnassaan.

–Esimerkiksi yrittäjillä on täällä mielestäni hyvät mahdollisuudet, mikä onkin tärkeää. Kun he pystyvät luomaan työpaikkoja, se tuo kuntaa lisää asukkaita.

Jotta nuoret saadaan palaamaan takaisin opintojensa jälkeen, Julia pitää tärkeänä kunnan itsenäisyyden ja palveluiden säilyttämistä.

–Oripään pitää tuntua turvalliselta paikalta perustaa perhe, hän pohtii ja sanoo esimerkiksi ala-asteen olevan yksi tärkeä seikka lapsiperheille.

Hän tietää omasta kokemuksestaan, että pienenä oma, lähellä sijaitseva koulu on tärkeä, vaikka yläasteella sitten joutuukin menemään jo hiukan kauemmaksi.

Nuorille pitää olla tarjolla myös hyvät harrastusmahdollisuudet. Aikanaan yleisurheilua ja pianonsoittoa harrastanut Julia iloitseekin siitä, että Oripäässä riittää tekemistä.

–Mielekästä tekemistä pitää olla tarjolla, jotta ei tule tehtyä turhautuneena jotain muuta, hän painottaa ja kiittelee samalla Kangastuvan ympäristöä, jossa riittää mahdollisuuksia läpi vuoden.

Julia kertoo itse aikanaan käyneensä paljon myös Nosella, jonne oli kiva mennä koulun jälkeen viettämään aikaansa.

–Se oli sellainen turvallinen paikka, jossa oli aina kavereita ja jotain kivaa tekemistä. Aika usein vaikka leivoimme, hän muistelee ja sanoo kuuluneensa myös nuorisovaltuustoon.

–Aika paljon pystyimme silloin vaikuttamaan ja esimerkiksi Noselle saimme monia hyviä asioita.