Perussuomalaiset kasvatti Marttilassa kannatustaan keskustan ja kokoomuksen kustannuksella

0

MARTTILA. Äänestysinto ja perussuomalaisten kannatus kasvoi Marttilassa. Äänioikeuttaan käytti 61,3 prosenttia marttilalaisista äänioikeutetuista. Edellisissä kuntavaaleissa äänestysprosentti oli 59,8 prosenttia.

Ennen tarkastuslaskentaa puolueiden voimasuhteet näyttävät olevan edelleen jokseenkin samat kuin viime vaaleissa, joskin perussuomalaiset tuplasi edustuksensa ja vankisti asemiaan etenkin suhteessa kokoomukseen. Kaikkinensa kolmen suurimman puolueen ero tasaantuivat.

Keskusta on edelleen Marttilan suurin puolue 40,1 prosentin kannatuksella ja seitsemällä valtuutetulla. Kokoomus on toiseksi suurin 29,0 prosentin kannatuksella ja viidellä valtuutetulla. Kumpikin puolue menetti kannatustaan ja yhden valtuustopaikan. Keskustan kannatus putosi 5,9 ja kokoomuksen 2,1 prosenttia.

Perussuomalaiset korjasi viime vaalien vaalitappionsa ja nousi aivan kokoomuksen kantoihin 22,4 prosentin kannatuksella ja neljällä valtuutetulla. Neljä valtuutettua perussuomalaisilla oli myös päättyvää valtuustokautta edeltävällä valtuustokaudella. Viime vaaleista puolueen kannatus nousi 7,7 prosentti.

Keskustan ja kokoomuksen tavoin myös sosiaalidemokraattien kannatus laski, mutta puolue säilytti yhden paikkansa. Demareiden kannatus oli 6,8 prosenttia (-1,3%). Uutena puolueena Marttilan valtuustoon pyrkinyt vihreät ei 1,7 prosentin kannatuksella onnistunut valtuustopaikkaa lunastamaan.

Vanhoista valtuutetuista Marttilan kunnanvaltuustossa jatkaa kymmenen ja uutena valtuustossa aloittaa seitsemän. Eniten vaaleissa ääniä keräsi tälläkin kertaa keskustan Karri Rannikko (59) kokoomuksen Eeva Korimäen tullessa toiseksi (58).

Uusina valtuutettuina Marttilassa aloittavat keskustan Merja Tuominen, Jenni Nurminen ja Olli-Pekka Aalto, kokoomuksen Iiro Koskinen ja Aleksi Nikkanen sekä perussuomalaisten Mikko Holopainen ja Janne Gustafsson. Ehdolla olleista valtuutetuista paikkansa menettivät keskustan Mikko Tegel ja Mikko Torkkeli ja kokoomuksen Teemu Kanasuo, Sari Kullanmäki ja Elina Kylämäki.

Valittujen keski-ikä on 48 vuotta. Naisten määrä 17 valtuutetusta putosi kuudesta viiteen.