Vasemmistoliiton ainoa auralaisehdokas Jenni Päätalo lähti vaihtoehdoksi vaaleihin

0
Jenni Päätalo kertoo olleensa aina yhteiskunnallisista asioista kiinnostunut. Vasemmistoliitossa yhdistyy hänen mielestään hyvin ihmisten ja luonnon hyvinvointi.

AURA. Neljän vuoden tauon jälkeen vasemmistoliitto pyrkii takaisin Auran puoluekartalle yhden ehdokkaan voimin. Vähällä oli, ettei vasemmistoliitto saanut tälläkään kertaa ketään ehdolle. Ehdokasasettelun jatkoajalla Jenni Päätalo tuli kuitenkin siihen tulokseen, että jos ei nyt, niin milloinka sitten.

–Olen aina ollut yhteiskunnallisista asioista kiinnostunut, hän kertoo ja toteaa lähteneensä ehdolle vaihtoehdoksi, jota on kaivannut Auran kunnallispolitiikkaan.

Päätalo toivoo olevansa myös vastavoima retoriikalle, jota politiikassa on käyty äärioikeiston nousun myötä.

Päätalo kokee, että hänen elämänkokemuksellaan ja näkemyksellään olisi käyttöä kuntapolitiikassa etenkin jos sote toteutuu. Turkulaislähtöisellä Päätalolla on ratsastuksenohjaajan, ympäristösuunnittelijan ja lähihoitajan koulutus. Ympäristösuunnittelijan nimikkeen hän toteaa olevan harhaanjohtava, sillä Turun ammattikorkeakoulussa hankittu koulutus piti sisällään kestävän kehityksen opintoja ekologisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti.

Viimeiset 4,5 vuotta Päätalo on työskennellyt lähihoitajana Loimaan kaupungilla ja Superin pääluottamusmiehenä hän on ollut siitä kaksi vuotta. Vasemmistoliittoon hän liittyi niin ikään pari vuotta sitten. Kuntavaaleissa Päätalo on ensimmäistä kertaa ehdolla.

–Nuorempana vihreät olisi ollut minulle luonnollinen puolue, mutta ympäristön lisäksi koen ihmisten asiat itseäni lähellä oleviksi. Ihmisillä pitää olla perus hyvä olla, jotta he pystyvät huolehtimaan luonnosta, Päätalo sanoo ja toteaa, että vasemmistoliitossa ihmiset ja ympäristö on sovitettu hyvin yhteen.

Päätalolle tärkeitä vaaliteemoja ovat muun muassa omaishoitajien huomioiminen ja hyvät liikenneyhteydet.

–Omaishoitajia ei pidä unohtaa. Omassa työssäni näen, kuinka tärkeitä ja suuri voimavara he ovat yhteiskunnalle.

Myös Varsinais-Suomen kuntien yhteistyötä Päätalo pitää tärkeänä ja hyviä liikenneyhteyksiä. Etenkin soten toteutuessa. Hän näkee, että hyvillä liikenneyhteyksillä ja yhteistyöllä voidaan muun muassa vaikuttaa hoitoalan työvoimapulaan.

–Kunnan pitää huolehtia työntekijöistään ja koen, että Aurassa on hyvä henkilöstöpolitiikka, lähihoitajaksi opiskellessaan Aurassa harjoittelut suorittanut Päätalo sanoo.

–STTK:n aluetoimikunnassa olen saanut laajempaakin perspektiiviä, hän toteaa.

Aurassa Päätalo on asunut perheensä kanssa 12 vuotta.

–Olen tykännyt asua täällä. Aura on sopivan kokoinen ja tämän kokoisessa kunnassa asiat on helposti hallittavissa. Jos Kirkonkulman koulun ja alueen tilannetta ei oteta huomioon, Aurassa on ollut paljon myönteistä kehitystä, Päätalo miettii ja kiittelee kuntaa yrittäjämyönteisyydestä sekä matkailutiehankkeesta.

Kirkonkulman koulun asiassa kunta olisi voinut olla Päätalon mielestä johdonmukaisempi.

–Päätöksenteko on ollut tempovaa, hän harmittelee ja toteaa taistelun koulusta olleen vanhemmille raskasta.

Hän myös ihmettelee, miksi alueelle kaavoitetaan tontteja, jos aluetta ei pidetä elävänä ja elinvoimaisena.