Hirsipäiväkoti avautuu syksyllä

0
Päiväkotityömaalla työskenteli viime viikolla parisenkymmentä miestä piha-, sisä- ja sähkötöissä.(Kuva: Jorma Kaarto)

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneen rakenteilla oleva hirsipäiväkoti on muuttokunnossa ja varhaiskasvatuksen käytössä tällä tietoa lokakuun lopulla, viikolla 43. Vuosi sitten samaan aikaan alkanut rakennustyö on edennyt jokseenkin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Päiväkoti rakennetaan KVR-urakkana, jonka hoitaa raisiolainen Rakennusurakointi S. Tikakoski Oy. Urakka maksaa Pöytyän kunnalle noin 1,9 miljoonaa euroa.

Painumattomasta 204-millisestä hirrestä Kuntolantien ja Nissiläntien kulmaukseen nousseessa rakennuksessa on 820 neliötä. Päiväkodin suojiin tulee 60 paikkaa kolmelle lapsiryhmälle.

Yläneen päiväkoti on jo jonkin aikaa toiminut väistötiloissa entisellä kunnantalolla, sillä vanhasta 1970-luvun rakennuksesta luovuttiin muun muassa sisäilmaongelmien takia.

–Kokonaisuus on aikataulussa, vaikka lattian pintabetonin kuivauksesta johtuen sisätilojen työt ovat aikataulusta jäljessä noin kolme viikkoa. Nyt lattian kosteus on jopa reilusti alle tilaajan vaatimuksen, työmaan vastaava mestari Esa Rastio kertoo.

Menneellä viikolla työmaalla tehtiin lattiatöiden lisäksi muun muassa pihatöitä, leikkivälineiden asennuksia, sähköasennuksia ulkona ja ulkomaalaustöitä. Sisävalaisimista valtaosa on jo asennettu paikoilleen.

–Seuraavaksi katkotaan, maalataan ja asennetaan vuorilaudat ja smyygit. Pihan asfaltointiin päästään pian. Sisällä tehdään märkätilojen eristys- ja laatoitustöitä. Elokuussa tulee paljon sisäkalustetoimituksia, Rastio selvittää tulevia toimia.

Työmaalla oli viime viikolla 15-22 miestä töissä eri työkohteissa. Omia rakentajia rakennusliikkeellä ei ole vaan urakka on pilkottu aliurakoitsijoille.

–Aika monta narua tässä saa pitää käsissään. Pääpiirteissään kaikki on kuitenkin sujunut melko hyvin.

Rastion mukaan rakentamisen eri vaiheissa on mahdollisuuksien mukaan käytetty paikallisia palveluja esimerkiksi maanrakennustöissä, puutavarahankinnoissa ja työmaan siivouksessa.

Pulpettikattoisen rakennuksen hirsipintojen värimaailmassa arkkitehti on hakenut vaihtelua taitetusta valkoisesta turkoosiin, siniseen ja kellertävään. Rakennuksen pääsisäänkäynti tulee sisäpihan puolelle.

–Mielestäni rakennus on värityksenkin puolesta kutsuvan näköinen, Rastio arvioi.