Höntsäpesis keräsi mukavasti pelaajia Auran tekonurmelle

0
Annika Nurmi lataa mailaan voimaa ja töräyttää lyönnin keskikentälle. Veera Toikka seuraa, kuinka onnistuneeseen syöttöön tulee onnistunut lyönti. (Kuva: Tuomas Honkasalo)

AURA. Perjantai-iltaisin Auran tekonurmella pelataan Suomen kansallislajia, pesäpalloa. Höntsäpesisjengi on kaivannut pesäpallomahdollisuuksia ja Auran kunta on yhteistyössä Zerosportin kanssa luonut sellaisia.

Zerosportin reippaat pesisnaiset huutavat ja kannustavat kaikenikäisiä pelaajia, kun pallo taas kolahtaa kentän takaosaan. Paikalla todella ollaan innostuneita pesiksestä. Ja silti meininki on rentoa ja ykkösvahdin räpsästä saattaa pallo tippua välillä hieman ”vahingossakin”, jotta pelaaja pääsee kentälle juoksemaan.

–Ekalla kerralla jo oli ihan huikea fiilis. Kaikki teki hommia tosissaan ja asenne oli just eikä melkein oikea, hehkutti toinen vetäjistä, Veera Toikka .

–Ideanahan tässä on, että me ollaan Zerosportin kanssa tässä vetämässä kaksi ensimmäistä kertaa ja sitten toiminnan olisi tarkoitus pyöriä omillaan eli tämä porukka pitäisi tätä peliä täällä yllä. Kentältä on aika varattu ja innostusta tuntuu löytyvän, Toikka kertoi.

Anna-Mari Alkio huikkaa kentän laidalta, että eiköhän koulun pesisvälineet saada käyttöön ja joku avainkin jollekin vastuulliselle, joka olisi aina paikalla, jotta pelaaminen ei kaatuisi varusteiden puutteeseen. Monella tuntui olevankin omia varusteita mukana, mutta Zerosportin mukanaan tuomat hyvät ja sopivan löysät räpylät taisivat houkutella enemmän.

Annika Nurmi oli tullut paikalle äitinsä Edith Nurmen kanssa.

–Äitiryhmässä Facebookissa hieman tästä juteltiin, että olisi kiva saada tällainen kasaan ja nyt ollaan tässä monen yhteistyöllä, Annika Nurmi myhäili ja veti hieman henkeä, sillä oli juuri juossut melkein putkeen koko kentän läpi.

–Parasta pesiksessä on yhteinen tekeminen ja hyvä henki, mikä täällä on. Ja tietty lyöminen, kunhan vaan osuu palloon, virnisti Nurmi.

Zerosportin Toikka ja Essi Ilmanen antoivat esimerkillään pirteää voimaa höntsäpesiksen jatkolle ja toivottivatkin porukalle intoa jatkoon.