Koronan ilmaantuvuus edelleen nousussa – Jäljitettävyys heikentynyt huonoimmaksi koko epidemian aikana

0

VARSINAIS-SUOMI, AURA, PÖYTYÄ. Koronan ilmaantuvuus on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella edelleen nousussa. Viimeisen kahden viikon ajalta ilmaantuvuus on 104,1 sataatuhatta asukasta kohti, ja positiivisten näytteiden osuus on 3,6 prosenttia. Jäljitettävyys on heikentynyt huonoimmaksi koko epidemian aikana. Tartunnan lähteistä on nyt tunnistettu vain 66 prosenttia.

Sairaanhoitopiiri ei tilanteesta huolimatta vielä päättänyt koronan leviämisvaiheeseen siirtymisestä, vaan Varsinais-Suomi pysyy edelleen kiihtymisvaiheessa. Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä on kuitenkin päättänyt toimiinsa muutoksia, joiden toivotaan vaikuttavan alueen tilanteeseen rauhoittavasti.

–Pöytyän ilmaantuvuus on 124,5 ja Auran nousussa ollen nyt 25,2. Hyvä rokotekattavuus saavutetaan aikaisintaan loka-marraskuussa, johtava lääkäri Katja Virta sanoo.

Hyvään rokotekattavuuteen katsotaan riittävän, että väestöstä 70 prosenttia on saanut kaksi rokotetta. Tällä hetkellä Aurassa on kaksi rokotetta saaneiden osuus väestöstä 31,4 ja Pöytyällä 36,1 prosenttia.

Yli 50-vuotiaille kakkosrokote aikaistetusti

Rokotustahdin nopeuttamiseksi Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä mahdollistaa yli 50-vuotiaille toisen rokoteannoksen saamisen aikaistetusti. Yli 50-vuotiaat pöytyäläiset ja auralaiset voivat saada toisen annoksen 8–12 viikon päästä ensimmäisestä annoksesta.

–Koulujen alkaessa järjestämme pop up -rokotuspäiviä, jolloin rokotukseen pääsee samana päivänä ilman ajanvarausta, Virta kertoo.

Lisätietoa pop up -rokotuspäivistä on luvassa lähempänä ajankohtaa.

Lukuvuosi alkaa lähiopetuksessa

Koulut ja toisen asteen oppilaitokset pääsevät aloittamaan lukuvuoden lähiopetuksessa, mutta kouluissa on kutosluokista ylöspäin vahva maskisuositus ja koulujen toiminta ruokailujen sekä luokkien välisten kanssakäymisten suhteen katsotaan hygieniahoitajan tai terveydenhoitajan kanssa mahdollisimman terveysturvalliseksi.

Turvavälien noudattamista työpaikoilla, kouluissa ja julkisissa tiloissa sekä maskien käyttöä muun muassa joukkoliikenteessä, julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa suositellaan edelleen vahvasti. Myös etätyösuositus on edelleen voimassa.