Marttilan liikennepuistolla on polkuvoimaa – Järjestyshäiriöt ovat laantuneet kesällä

0
Vapaa-aikasihteeri Anniina Bergfors ottaa tuntumaa liikennepuiston polkuautoon. Taustalla varastorakennuksen maalaustoimissa mukana ollut Mikko Tegel Marttilan Lions Klubista.

MARTTILA. Marttilan kunnan ylläpitämä liikennepuisto vetää kävijöitä Marttilan ulkopuoleltakin. Vapaa-aikasihteeri Anniina Bergforsin mukaan pari vuotta sitten valmistuneen puiston polkuautoilla on vilkkaimpina päivinä noin 70 käyttäjää. Puisto on auki joka päivä.

Liikennepuisto toteutettiin kunnan omarahoituksen ja Leader-rahoituksen avulla, mutta vahvasti myös paikallisten yhdistysten, yritysten ja vapaaehtoisten tuella.

–Liikennepuistossa pääsee testaamaan liikennetietämystään ja kokeilemaan vähän erilaista liikuntamuotoa.

Bergfors kertoo, että kevään ja alkukesän aikana puiston varustetasoa on parannettu WC-rakennuksella ja piknik-alueen kupeessa olevalla grillillä. Varastorakennus sai viime viikolla uutta väriä pintaansa LC Marttilan toimesta. Ensi keväänä on tarkoitus uudistaa liikennepuiston viheralueita.

–Tosi hienoa, että paikalliset yhdistykset ja yritykset ovat olleet mukana paikan rakentamisessa ja myös polkuautojen lahjoituksissa, Bergfors kiittelee.

Keväällä ilmenneistä järjestyshäiriöistä on päästy tehokkaasti eroon uusilla säännöillä ja käytännöillä. Paikalla on jatkuvasti vähintään yksi valvoja ja turvallisuussyistä lapset saavat tulla puistoon vain huoltajien seurassa. Henkilöresursseja puisto on vaatinut huomattavasti alkuperäistä arviota enemmän.

–Meillä on kuitenkin ajokortti, jonka 9–12-vuotias haltija voi tulla itsenäisesti liikennepuistoon kerran viikossa olevalla päivävuorolla. Kesän loppupuolella on tarkoitus lisätä toinenkin ajokorttilaisten iltapäivä. Ajokortin haltija sitoutuu noudattamaan puiston sääntöjä ja valvojan ohjeita.

Bergforsin tietojen mukaan liikennepuistoja on kyllä maakunnassa muitakin, mutta monikaan niistä ei ole kunnan ylläpitämä vaan yritysten tai yhdistysten hallinnassa.

–Liikennepuisto tuo lapsiperheille uuden liikuntamahdollisuuden ja opettaa samalla liikennesääntöjä.

Katso myös, kuka on Viikon henkilö.

Lisätietoja Marttilan liikennepuistosta: marttila.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/liikuntapaikat-ja-tilat/liikennepuisto/