Raskaan liikenteen ajoneuvoissa aiempaa vähemmän huomautettavaa

0

LOUNAIS-SUOMI. Lounais-Suomen poliisi tarkasti viime viikolla toteutetussa raskaan liikenteen tehovalvonnassa yhteensä 382 ajoneuvoa, joista noin 60 löytyi huomautettavaa. Yleisesti huomautettavaa oli vähemmän kuin viime vuoden heinäkuussa vastaavan valvontaviikon aikana, jolloin joka kolmannesta tarkastetusta ajoneuvosta löytyi puutteita. Tänä vuonna vain joka kuudennessa ajoneuvossa oli huomautettavaa.

Kuluneella tehovalvontaviikolla yleisimmät rikkomukset koskivat ajo- ja lepoaikoja, jotka olivat yksi tehovalvonnan painopisteistä. Ajo- ja lepoaikarikkomuksia kirjattiin Lounais-Suomen alueella nelisenkymmentä.

Ylikuormia havaittiin tällä kertaa vain kahdessa ajoneuvossa, kun viime heinäkuun tehovalvonnassa niitä ilmeni kuusi tapausta. Sen sijaan kuorman varmistamisessa oli tänä vuonna selvästi enemmän puutteita. Huomautettavaa oli jopa 12 kuormassa, kun viime vuonna puutteita oli vain seitsemässä. Rattijuopumuksia ei valvontajaksolla havaittu.

Kaiken kaikkiaan seuraamuksia kertyi 53 suomalaiselle ja kolmelle ulkomaiselle ajoneuvolle. Suurimmassa osassa tapauksia selvittiin kuitenkin huomautuksella.