Rehux tuplasi viljasiilotilansa

0
Rehuxin toimitusjohtaja Thomas Fagerholm esitteli ylpeänä tehtaan uudet viljan vastaanottosiilot, joihin mahtuu yhteensä melkein 2000 kuutiota viljaa. Tilaa tulee mittavasti lisää. (Kuva:Tuomas Honkasalo)

Vertaankin leikillisesti rehutehdastamme pizzeriaan. Meillä tehdään rehufantasiapizzoja.Rehuviljan ostaja ja kotimainen eläinrehujen tuottaja Rehux on panostanut tehtaansa viljavastaanottokapasiteettiin voimakkaasti rakentamalla kolme uutta 600 kuution viljasiiloa. Vehnälle, ohralle ja kauralle tehdyt omat vastaanottosiilot takaavat Rehuxille paremmat tuotantovarmuuden ja –kapasiteetin, sillä tähän mennessä tehtaalle tuotu vilja on pitänyt liittää rehuseokseen paljon nopeammalla aikataululla.

–Haluamme palvella alueen rehuviljan tuottajia entistä paremmin ja tehdä töitä hyvässä yhteistyössä. Investoinnin avulla meidän on helpompi tarjota viljelijöille sujuvampia kippausaikoja. Tilanne paranee entisestään, kunhan saamme vielä valmiiksi toisen punnituspisteen. Syksyllä meille valmistuu myös 14 lastausrehusiiloa lisää, joten tehtaan joustovara kasvaa huomattavasti ja tavaraa lähtee ulos joustavammin. Kun tuote valmistuu, niin tulee hieman joustoa myös siihen, milloin se lähtee eteenpäin, kertoo Rehuxin toimitusjohtaja Thomas Fagerholm .

350 hehtaarin viljat


Uusiin viljasiiloihin mahtuu noin 350 hehtaarin viljat. Siilojen rakentamisessa on käytetty mahdollisimman paljon lähialueen yhteistyökumppaneita.

– Haluamme olla aktiivisesti tekemisissä nimenomaan paikallisten tekijöiden kanssa. Viljan myynti lähelle on järkevää, sillä siinä säästää rahtikuluissa, jotka viljelijän täytyy itse maksaa, Fagerholm vihjaa.

Rexux valmistaa monenlaista rehua. Isoimmat rehumäärät menevät kanaloihin ja sikaloihin. Nautatiloille menee vain kivennäistuotteita.

–Rehut tehdään meillä mittatilaustyönä eli asiakas saa valita rehunsa koostumuksen oman tarpeen mukaan. Vertaankin leikillisesti rehutehdastamme pizzeriaan. Meillä tehdään rehufantasiapizzoja. Reseptejä taitaa olla käytössä noin 4000 eli eiköhän siitä jokaiselle löydy jotakin, Fagenholm naurahtaa.

Toimitusjohtaja korostaa, että heillä halutaan nimenomaan palvella asiakasta ja olla inhimillisesti mukana suunnitelutyössä.

–Meidän valttimme on hyvä henkilökohtainen palvelu ja emme halua elää liikaa modernissa ajassa toimimalla vaan kasvottomasti netissä. Täältä saa aina ihmisen kiinni.

Rehuxin fantasiatuotteita varten viljaa tulee paljon Auranmaalta, Pöytyältä, Marttilasta, Liedosta ja jopa Koskelta.

–Kaukaisimmat traktorikuormat ovat tulleet varmaan Somerolta. Rehutuotteita käytetään laajasti Länsi-Suomen alueella Pori-Hämeenlinna-Lohja-akselilla. Itä-Suomeenkin ja pohjanmaalle menee silti viikoittain kuormia, Fagerholm selventää.

Suoraan punnitukseen


Kyröläinen Ensio Kiukainen on ajanut viljansa jo monen vuoden ajan Rehuxille.

–Täällä hommat pyörii mukavasti. Olen miltei joka kerta saanut ajaa suoraan vaa’alle. Nythän tämä vaan paranee, kun tuli nuo uudet siilot. Minulla on kotona kyllä siilotilaa, ettei puintiaikana ole pakko tuoda viljaa. Tosin monta kertaa aiemmin on minulle soitettu, että voisitko vielä tänään tuoda viljaa, Kiukainen kertoo.

Kyröstä köröttelee traktorilla reilut 20 minuuttia tehtaalle.

–En ole edes näytteitä lähettänyt leipäviljaksi, kun leipäviljan automies ottaa kuitenkin rahdin ja siitä saa sen jälkeen melkein saman hinnan kuin tästä rehuksi menevästä, Kiukainen pohtii.