Sisupuistossa puhuttiin ja naurettiin

0
Sisupuistohankkeen sielu, Hannele Tanner-Penttilälle valui paljon kehuja ja kiittelyitä. Hän itse muisti myös kiittää jokaista hankkeeseen osallistunutta ja myös sitä yhtä, jonka nimeä ei kuulemma saanut mainita. (Kuva: Tuomas Honkasalo)

AURA . Viime lauantaina juhlittiin LC Aura/Sisun voimannäytettä eli Auran Sisupuiston avajaisia virallisten juhlallisuuksien sekä vapaamuotoisemman iltatilaisuuden muodossa.

Päivän avajaisiin kerääntyi mukava määrä ihmisiä kuuntelemaan puheita ja laulamaan yhteislauluja. Paahtava kuumuus sekoitti hiki- ja kyynelkarpalot keskenään, sillä valmistuminen nostatti myös tunteet pintaan.

–Monien vaiheiden jälkeen nyt ollaan tässä ja tämä on koskettava hetki. Haluan kiittää kaikkia osallisia, Hannele Tanner-Penttilä jakeli vuolaasti kiitoksia puheessaan ja muisti erityisesti Ismo Litvaa , joka suostui hankkeen vastaavaksi mestariksi pienen mutkan kautta.

Tanner-Penttilä ei muistanut kiittää itseään hankkeen puuhanaisena, mutta siitä pitivät huolen monet muut puheissaan. Tanner-Penttilän positiivista uskoa hankkeen eteenpäin viemiseksi kehuttiin vuolaasti ja hän oli hankkeen koossapitävä voima.

Sisupuisto on valmistunut hyvässä yhteistyössä yhteistyökumppanien kanssa, joista esille nostettiin erityisesti Auran kunta ja Vakka-Auramaan Osuuspankki, jotka omistavat maan puiston alueella.

Aurajoki on nyt saavutettavissa helpommin myös Auran keskustassa ja puiston komea esiintymislava rouheine yleisöpenkkeineen on käytettävissä erilaisiin tilaisuuksiin.

–Sisupuistoa voi vuokrata omiin tilaisuuksiin ja se maksaa vain 50 euroa. Yritykset voivat tukea hanketta ostamalla itselleen oman nimikkopenkkirivin. Kyltin penkkirivin päähän saa 500 eurolla, LC Aura/Sisun presidentti Pasi Kullanmäki infosi.

Kuntoa portaista


Kuntoportaat houkuttelevat auralaisia kuntoilemaan ja myöhemmin Aurajokirantaan on tulossa vielä terassi laiturin kaveriksi.

–Terassilautoihin ei ole vielä varaa. Kun niihin löydetään rahat, niin perustuksethan tuossa jo on, Tanner-Penttilä kertoi.

Virallisesti puiston avasi Aluehallintoviraston johtaja Heikki Mäki , aktiivinen leijona itsekin.

–Viime aikoina olen työssäni joutunut sulkemaan kaikenlaisia paikkoja, joten on hienoa päästä avaamaan jotain, Mäki nauratti yleisöä ja kehotti kaikkia osallistumaan virtuaaliseen nauhan leikkaamiseen nousemalla ylös ja antamaan aplodit.

Hyväntuulista huumoria


Illalla oli vuorossa kaikille ilmainen tunnettujen koomikkojen stand up-esitys.

Arimo Mustonen, Ville Saarenketo ja Riku Sottinen pitävät huolta poskilihasten kehittymisestä ja yleisö nauroi välillä kippurassa.

Koomikoille tuli hieman yllätyksenä, että tapahtumassa oli myös lapsia. Varsinkin Sottisella oli selvästi vaikeuksia päästä omassa esityksessään vauhtiin, kun hän mietti, mitä on soveliasta kertoa lasten kuulleen.

Mustosen eleetön ja älykäs huumori vetosi kuulijoihin ja Saarenkedon musiikilla säestetty lauluhuumori oli hervottoman hupaisaa ja osittain myös viiltävän analysoivaa.

Elävän virran yhdistyksen, Maaseuturahaston ja Jokivarsikumppanien tarjoamaan iltaan osallistui paljon väkeä, mutta enemmänkin olisi mahtunut siihen nähden, että esiintymässä oli Suomen eturivin koomikkoja.

–Stand up alkaa taas lähtemään tästä vauhtiin ja on kiva olla lavalla taas, ettei tarvitse tehdä keikkaa ilman housuja kotona ruudun äärellä, analysoi Mustonen keikan jälkeen viitaten omaan vitsiinsä keikan alussa. Koomikot testaavat juttujaan myös testiyleisön edessä.

– Tänne oli helppo tulla, kun jutut oli jo toimiviksi testattu, Mustonen myhäili.