Tässä he ovat: Auranmaan Positiivisin -äänestyksen finalistit 2021

0

AURANMAA. Auranmaan Positiivisin 2021 -kisa on edennyt siihen vaiheeseen, että ilmoitetuista 22 eri ehdokkaasta on raati valinnut viisi finalistia, joista lukijat pääsevät valitsemaan voittajan.
Raati kokoontui Teams-kokouksessa. Siihen kuuluivat edustajat Auranmaan nuorkauppakamarin yhteistyökunnista (Oripää, Marttila, Pöytyä) sekä OP Vakka-Auranmaalta.
Nämä viisi ehdokasta on haastateltu puhelimitse ja heidät esitellään nyt Auranmaan Viikkolehden lukijoille. Lopullisen voittajan valitsette siis te.
Auranmaan Nuorkauppakamari toteuttaa projektin yhdessä Suomen muiden nuorkauppakamareiden ja Positiivarit Oy:n kanssa. Paikallisena yhteistyökumppanina toimii Auranmaan Viikkolehti.

Ehdokkailta kysyttiin:
1. Miltä oma ehdokkuus tuntuu?
2. Mistä oma positiivisuutesi kumpuaa?
3. Mikä on parasta Auranmaalla?

Äänestämään pääset osoitteessa tämän linkin kautta:

https://forms.gle/oegsvsZXP8WmT6yi9

Elina Prusila, Oripää / Rahoitusneuvoja Yläneen Osuuspankki
”Elina omaa hyvät asiakaspalvelutaidot minkä lisäksi hän on aina hyväntuulinen ja iloinen henkilö. Elinan tunnistaa iloisesta ja reippaasta elämänasenteesta. Hän on aurinkoinen asiakaspalvelija pilviselläkin säällä.”
Elina kertoo olevansa iloisen yllättynyt siitä, että häntä on ehdotettu Auranmaan Positiivisimmaksi henkilöksi.
Ehdokkuus on jo itsessään mukavalta tuntuva tunnustus. Omassa työssä pankissa saa olla positiivinen ja hän nauttii työstään ihmisten parissa. Oma positiivisuus kumpuaa muista iloisista ihmisistä ja perheen parissa vietetystä ajasta ja tekemisestä.
Parasta Auranmaalla on Elinan mielestä ihmisten yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen. Oma koti Oripäässä on hänelle paras paikka Auranmaalla ja hän tulee aina asumaan Oripäässä, joka on erityisen rakas kotipaikkakunta.

 

Hanna Kanasuo, Koski TL / seurapalvelukoordinaattori, Suomen Lentopalloliitto ry, laulaja duossa Hanna ja Henrika, Lauluyhtye Valo ja Vocal Kajaste
”Aina iloinen, osallistuva, positiivinen, idearikas laululintunen.”
Hanna kertoo olevansa iloinen, jos joku ajattelee, että hän voisi olla Auranmaan Positiivisin henkilö. Ehdokkuus tuntuu kivalta huomionosoitukselta.
Oma näkemys positiivisuudesta on sidoksissa onnellisuuteen. Teini-ikäisenä pohtiessaan elämän tarkoitusta, hän oivalsi että ihmisen pitäisi tavoitella elämässään onnellisuutta.
–Itse olen onnellinen, kun voin hyvin, olen terve ja ympärillä on rakkaita ihmisiä. Lisäksi iloa tuottaa se, että saan tehdä itselleen mieluisia asioita, Hanna kertoo.
Laulaminen on yksi näistä asioista ja jos se herättää muissa ihmisissä positiivisia tunteita, lämmittää se myös laulajan sydäntä.
Parasta Auranmaalla on yhteisöllisyys ja hyvä henki. Auranmaa koostuu monesta pienestä, elinvoimaisesta kunnasta, joissa ihmiset ovat tuttuja toisilleen. Tuttujen ja turvallisten ihmisten ympäröimänä voi kokea olevansa kotona. Ja mikäs sen parempi paikka olisikaan?

 

Carita Maisila, Marttila / Marttilan kunnanjohtaja.
”Hän on erittäin helposti lähestyttävä, keskusteleva ja kuunteleva. Carita on toiminnallaan edistänyt Marttilan kunnan ja kuntalaisten hyvinvointia ja luonut elinvoimaa sekä luottamusta kuntaan.”
Carita kertoo, että ehdokkuus tuntuu todella hienolta ja hän on otettu tunnustuksesta. Hän ottaa ehdokkuuden nöyränä vastaan ja on kiitollinen, että joku on häntä ehdottanut mukaan ja raati on valinnut hänet finalistien joukkoon.
Caritan oma positiivisuus kumpuaa ihmisten kanssa yhdessä tekemisestä, jota hän pääsee toteuttamaan myös työssään. Myös oma tapa suhtautua elämään on aina ollut positiivinen. Carita haluaa uskoa, että asiat tapahtuvat aina hyvän kautta.
Carita haluaa myös olla mukana luomassa positiivisen puhumisen kulttuuria, että asiat voidaan nähdä myönteisessä valossa. Vaikka omassa työssäkin tulee vastaan joskus erilaisia mielipiteitä ja kritiikkiäkin, hän haluaa luoda ilmapiiriä, jossa nämäkin asiat voidaan esittää rakentavasti. Huonoa käytöstä ei tulisi kenenkään joutua sietämään, vaan jokainen voi omalta osaltaan edistää positiivisuuden ilmapiiriä ja myönteistä keskustelua asioista.
Parasta Auranmaalla on Caritan mielestä auranmaalaiset ihmiset ja hyvä tekemisen meininki eri kunnissa ja kylissä. Carita kokee ylpeyttä Auranmaalaisesta yritteliäisyyden ja toimeliaisuuden kulttuurista, jonka hän näkeekin ilman muuta Auranmaan vetovoimana.

 

Kyrön Jätskikahvila, Pöytyä / 4H-yrittäjät ja koululaiset Aino, Anni, Otso ja Martta
”Nuoret yrittäjät pyörittävät kioskia taidolla ja samalla oppivat työstä. Tuonut hyvää mieltä asiakkaille. Ihanat nuoret yrittäjät. Kyrö saanut paljon positiivista näkyvyyttä ympäri Suomen tämän kahvilan kautta. Toivottavasti jäätelökioski tulee myös ensi kesänä torille, koska se todella piristää Kyröä!”
Aino vastasi haastattelun kysymyksiin. Hän oli todella ilahtunut kuullessaan, että heitä on ehdotettu Auranmaan Positiivisimmaksi.
–Tuntuu tosi kivalta jo tämä ehdokkuus, että ei ole edes niin tärkeää tuleeko voittoa, kun tämäkin on jo tosi merkittävä juttu meille. On tosi kiva, että ihmiset ajattelevat, että kiska on ollut toivottu juttu.
Aino kehuu, että Jätskikahvilan asiakkaat ovat mahtavia ja että heitä on kannustettu ja kehuttu kovasti. Tämä onkin asia, joka on heille itselleen tuonut positiivisuutta, kun asiakkaat ovat ottaneet heidät iloisesti vastaan ja myös sanovat sen heille. Se saa edelleen koko yrittäjänelikon hyvälle mielelle.
Auranmaalla Ainon mielestä parasta on se, että on yhteisiä harrastuksia kavereiden kanssa ja muutenkin paljon kivaa tekemistä koko ajan. On paljon erilaisia tapahtumia ja muuta sosiaalista menoa, kun koko ajan järjestetään kaikkea.

 

Hannele Tanner-Penttilä, Aura / Lions Club Auran Sisu, Sisupuiston koordinaattori ja hankevastaavaHannele Tanner-Penttilä, Aura / Lions Club Auran Sisu, Sisupuiston koordinaattori ja hankevastaava.
”Uskomaton sisupussi, energiapesä ja raataja, joka hymy huulillaan ja upealla energiallaan saa asiat tapahtumaan. Hannele säteilee ympärilleen energiaa ja hyvää mieltä, on kannustava ja hänen kanssaan on aina ilo tehdä yhteistyötä.”
Hannele on ehdokkuudestaan positiivisesti hämmästynyt ja otettu.
–On tämä iloinen ja positiivinen asia, ja toivon, että herätän näitä tunteita myös muissa ihmisissä.
Hannelelle positiivisuutta tuo toiminta Lions -harrastuksen parissa ja Lionsien motto ”Me palvelemme” on toiminut hänelle ohjenuorana myös muilla elämän osa-alueilla. Palveluhenkisyys on tärkeä asia, mutta myös rakkaat harrastukset laskettelu, lukeminen ja matkustaminen tuovat iloa, kun matkoille taas pääsee.
Auranmaalla on Hannelen mielestä parasta riittävän pienet ympyrät, joissa ihmiset tuntevat toisensa. Kunnissa on kehittämistahtoa ja ihmisillä on aitoa yhdessä tekemisen tahtoa. Alueiden eteen ollaan valmiita tekemään töitä ja yhteistyö kunnan kanssa on sujuvaa.