Vesikatkot kiusasivat Aurassa viikonloppuna

0
Viikonloppuna hajonneen runkoputken käynnistämät vesikatkot ja korjaustyöt työllistivät Aurassa vielä maanantaina, jolloin putkistoa korjattiin Horsmahaan alueella. Kuva: Simo Päivärinta.

AURA. Runkovesiputken rikkoutumisesta johtuneet vedenjakelun katkot kiusasivat viikonloppuna Aurassa. Auran Palvituotteen pihamaan kohdalla hajonneen runkoputken rikkoutuminen käynnisti ketjureaktion, jonka jäljiltä korjaustöitä tehtiin vielä maanantaina iltapäivällä Horsmahaan alueella.

Rakennustarkastaja Pentti Urho kertoo rikkoutuneen putken olevan vanha, vuodelta 1974.

–Putki halkesi raskaan liikenteen alta, hän toteaa.

Runkoputken hajottua jouduttiin vedensyöttö Pöytyän ottamolta katkaisemaan, jolloin vesikatkoja tuli koko kunnan alueelle. Keväällä valmistuneen varasyöttöputken ansiosta vesikatko ei venynyt kovin pitkäksi, vaan vettä saatiin syötettyä väliaikaisesti Turun kautta. Vesikatkoksesta johtuneet paineenvaihtelut käynnistivät kuitenkin ketjureaktion, jossa muitakin vanhan putkiston osia hajosi. Vesikatkot ja pitkin viikonloppua tehdyt korjaustyöt jatkuivatkin maanantaille asti.

Urho toteaa Auran vesijohtoverkoston olevan monin osin jo vanhaa. Muun muassa Horsmahaan alueelle suunnitellaan hänen mukaansa vesijohtoverkoston peruskorjausta.

Vesikatkot osuivat sikäli huonoon hetkeen, että viikonloppuna Aurassa pelattiin Jymy Cupia. Ottelutapahtuman järjestävän APU:n puheenjohtaja Markku Saarinen toteaa tilanteen olleen haastava erityisesti ruokahuollosta vastanneelle keittiön väelle, joka ei saanut astioita pestyä.

–Yleisöltä saimme kuitenkin positiivista palautetta, kun kahviosta ei kahvi loppunut, Saarinen sanoo ja kertoo hakeneensa kanisteritolkulla vettä Tarvasjoelta.

Peluritkaan eivät jääneet janoisiksi, sillä Saarisen mukaan joukkueet onnistuivat itse hankkimaan vettä.