Auran kunnanvirasto asettui Sisulaan

0
Auran kunnanvirasto muutti väistötiloihin Sisulaan heinäkuussa. Tekninen johtaja Kari Tuohi kertoo uuden kunnantalon rakentamisen alkavan näillä näkymin ensi keväänä. Uuteen virastorakennukseen pitäisi päästä muuttamaan keväällä 2023.

AURA. Auran kunnan hallinnon ja teknisen toimen väki on asettunut väistötiloihin Sisulaan. Väistötiloissa toimitaan pari vuotta ennen kuin uusi kunnantalo valmistuu. Uuden kunnantalon on tarkoitus valmistua keväällä 2023. Rakentaminen alkaa todennäköisesti ensi keväänä.

Sisulassa kunnanviraston väellä on käytettävissään noin 245 neliötä Leafin entisiä toimistotiloja. Tiloissa työskentelee kymmenen kunnan työntekijää, joille on saatu omaa tilaa väliaikaisilla sermeillä. Lisäksi tiloissa on sosiaalitilat ja kokoushuone, joka riittää esimerkiksi kunnanhallituksen kokouksiin. Kunnanvaltuusto jatkaa kokoontumisia Aurasalissa.

Väistötilat ovat teknisen johtajan Kari Tuohen mukaan noin puolet pienemmän kuin sisäilmaongelmista kärsivän vanha kunnantalon. Vanhassa kunnantalossa on edelleen kunnan arkisto ja siellä arkisto tulee olemaankin uuden valmistumiseen asti.

Tuohi myöntää, että arkiston sijaitseminen eri paikassa tuo työntekoon hieman hankaluutta. Hän kuitenkin huomauttaa kunnalla olleen haastetta löytää väistötiloja.

–Kyllä näissä tiloissa pärjää, hän toteaa ahtaista ja sokkeloisista väistötiloista ja kiittelee muuton sujuneen hyvin ja ajallaan.

Uudesta kunnantalosta on tulossa hieman isompi kuin vanhasta. Yksikerroksiseen T-malliseen hirsirakennukseen neliöitä tulee 767. Näihin tiloihin keskitetään kaikki kunnan toiminnot, myös vapaa-aikatoimi ja kotihoito, joilla on ollut tilat Tilhelässä sekä sosiaalitoimi, joka on evakossa paloasemalla.

Sosiaalitoimen tilojen tarpeesta ei tässä vaiheessa, sote-uudistuksen ollessa kesken, ole vielä varmuutta. Joka tapauksessa uuteen kunnantaloon on sosiaalitoimelle varattu noin 160 neliön tilat. Hallinnon osuus on noin 140 neliötä. Uuden kunnantalon rakentaa ja vuokraa kunnalle Mediset Hoivarakentajat. Rakennus tulee Yhdystien varteen terveyskeskuksen viereiselle tyhjälle tontille.

Sisulaan kunnan hallinto ja tekninen toimi muutti heinäkuun aikana ja elokuun alusta asti kuntalaiset ovat voineet asioida virastolla. Kovin moni kuntalainen ei Tuohen mukaan vielä ole ovea avannut.

–Aika paljon on asiointi siirtynyt sähköpostiin, Tuohi toteaa.