Musapiknik tarjoaa folkhenkisen elämyksen Reppuniemessä

0
Sunnuntaina levitetään piknikpeitot Reppuniemen nurmelle ja nautitaan musiikista. Erin Tolkki, Annukka Tolkki, Vilja Lahti, Maria Kallio-Järvenmäki, Aila Suomi, Anni Lipasti ja Maria Nikula ovat innoissaan tulevasta tapahtumasta.

PÖYTYÄ. Reppuniemessä levitetään sunnuntaina piknikpeitot nurmikolle ja nautitaan folkhenkisestä musiikista. Mustanojan kyläyhdistyksen järjestämä kaikille avoin ja maksuton musapiknik on osa kunnan tukemaa puistokonserttien sarjaa, josta ensimmäinen tapahtuma järjestettiin kesäkuussa Kyrössä. Yläneelle niin ikään tulevaksi viikonlopuksi suunniteltu tapahtuma siirrettiin koronatilanteen vuoksi ensi vuoteen, mutta Mustanojan kyläyhdistys pitää kiinni suunnitelmistaan. Reppuniemessä on järjestäjien mukaan tilaa pitää turvavälejä yllä.

Väen toivotaan tulevan paikalle vain terveinä ja noudattavan ohjeistuksia. Toiveissa on myös, että sää olisi tapahtumalle suosiollinen. Innostus ennenkokemattoman tapahtuman järjestämisestä on kyläyhdistyksessä kova.

–Kun kunta teki aloitteen, että kuka haluaisi järjestää konsertin, me Mustanojalla tartuimme heti mahdollisuuteen. Olemme itse asiassa haaveilleet jo aiemmin vastaavasta tapahtumasta kylällämme, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Annukka Tolkki kertoo.

–Olemme innoissamme ainutlaatuisesta tapahtumasta, hän jatkaa ja toteaa Reppuniemen olevan hieno paikka musapiknikinin järjestämiseen.

Musapiknikillä kuullaan kanteletaiteilija Arja Kastista, a cappella -lauluryhmä Just for Funia sekä duo Heidi Karvosta ja Valtteri Lipastia. Esiintyjistä Kastinen astuu lavalle ensimmäisenä kello 14. Kello 14.30 esiintyvät Turun Metsänkävijäin soittokunnan saksofonistit. Auranmaalaisista harrastajalaulajista koostuva Just for Fun esiintyy kello 15 ja duo Karvonen ja Lipasti kello 16.

Koko perheelle suunnatussa tapahtumassa on luvassa piknikin ja musiikin lisäksi myös muuta mukavaa. Lapsille on tarjolla poniratsastusta ja perinnepelejä, kyläyhdistyksen puffetissa paistetaan makkaroita ja lettuja. Isontuvan jäätelö myy tapahtumassa jäätelöä, eikä arpajaisiakaan ole unohdettu. Myös Reppuniemen museot ovat tapahtuman ajan avoinna.

Tolkki iloitsee kunnan maksamasta 1000 euron tuesta, joka mahdollistaa esiintyjien palkkaamisen. Kesäteatterin peruuntuminen tältä kesältä puolestaan mahdollistaa Reppuniemen käyttämisen. Kunnan tuen lisäksi Mustanojan kyläyhdistys on saanut tukea paikallisilta yrityksiltä, yhdistyksiltä ja Pöytyän teatterilta tapahtuman järjestämiseen.

Musapiknik Reppuniemessä (Turuntie 1047, Pöytyä) sunnuntaina 15.8. kello 14–18.