Hallituksen ja valtuuston puheenjohtajuudet menossa Hilkka Lindgrenille ja Ilkka Rantalalle

0
Vaalien äänikuninkaasta Ilkka Rantalasta ollaan tekemässä valtuuston puheenjohtajaa. Kuva arkistokuva.

PÖYTYÄ. Keskustan riveihin paluun tehneestä Hilkka Lindgrenistä on tulossa kunnanhallituksen ja kunnallispolitiikkaan palanneesta kokoomuksen Ilkka Rantalasta kunnanvaltuuston puheenjohtaja. Rantala oli koko vaalien äänikuningas yhdessä perussuomalaisten Farid Haralan kanssa. Lindgren puolestaan keräsi keskustalaisista muhkeimman äänisaaliin.

Kunnanhallitukseen keskusta esittää Lindgrenin lisäksi Marika Loposta, Minna Kajander-Aaltoa ja Veikko Niittymaata. Valtuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi keskusta esittää Lauri Ojalaa, perusturvalautakunnan puheenjohtajaksi Marianne Raikoa ja teknisen lautakunnan puheenjohtajaksi Vilja Lahtea.

Kokoomuksesta kunnanhallitukseen ovat menossa Sanna Pitkänen, Joonas Rantala ja Esko Tuuppa, josta esitetään kunnanhallituksen varapuheenjohtajaa. Valtuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi kokoomus esittää Pentti Wärriä, sivistyslautakunnan puheenjohtajaksi Terhi Saarijokea ja yhteisöllisyyslautakunnan puheenjohtajaksi Miia Lehtosta.

Valtuuston kolmas varapuheenjohtaja ja tarkastuslautakunnan puheenjohtaja valitaan perussuomalaisista. Lisäksi perussuomalaiset sekä sosiaalidemokraatit ovat saamassa yhden paikan hallituksesta. Valinnan vahvistetaan maanantaina vastavalitun valtuuston ensimmäisessä kokouksessa.