Työttömyys vähenee ja avoimia työpaikkoja oli tuplamäärä – Katso uusimmat tiedot Auranmaan kunnista

0
Ravitsemusalalla työpaikkoja on ollut auki tuplasti viime vuoteen verrattuna, kertoo Työllisyyskatsaus. Ravintola-ala kärsii koko maassa jopa tuhansien työntekijöiden puutteesta. Arkistokuva: Ari-Matti Ruuska.

Pöytyän työttömyysaste oli heinäkuussa 8,7. Kesän lukema on palautunut jo lähelle kunnan normaalia tasoa ennen koronapandemiaa. Heinäkuussa 2019 työttömyysaste oli 8,1.

Työttömyyden aleneminen johtuu lomautettujen määrän vähenemisestä, kertoo tiistaina julkaistu Varsinais-Suomen Työllisyyskatsaus. Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä väheni 1 700 henkilöllä, samalla työttömien työnhakijoiden määrä tosin kasvoi 200 henkilöllä. Tilanne oli samankaltainen myös muualla Suomessa, kertoo tiistaina julkaistu Varsinais-Suomen Työllisyyskatsaus.

Lomautetut lasketaan työttömiksi Työllisyyskatsauksissa.

TYÖTTÖMIEN määrä oli vuoden takaista pienempi kaikkien Suomen Ely-keskusten alueilla. Muutos perustui juuri lomautettujen määrän romahdukseen.

Maakunnan korkein työttömyysaste oli Turussa (15,3). Pienin työttömyysaste oli Ruskolla, 5,4 prosenttia. Auranmaan pienin työttömyysaste oli Oripään 5,9.

Pöytyällä oli heinäkuussa noin 323 työtöntä. Heistä lomautettujen osuus oli 43.

Loimaan seutukunnassa työttömien osuus on Suomen kymmenenneksi alhaisin (8,7 prosenttia).

TYÖTTÖMIEN MÄÄRÄ väheni voimakkaasti eri ryhmissä Varsinais-Suomessa. Nuorten, miesten ja naisten, ikääntyneiden ja maahanmuuttajataustaisten työttömyys laski. Ainoana poikkeuksena on pitkäaikaistyöttömyys, joka kasvoi yli 40 prosentilla eli yhteensä 2 300 henkilöllä.

Pöytyällä pitkäaikaistyöttömiä oli heinäkuussa 111. Se on 24 enemmän kuin vuosi sitten, vaikka pitkäaikaistyöttömyyden kasvuvauhti on hidastunut kesällä, kertoo Työllisyyskatsaus.

PÖYTYÄLLÄ tilastoitiin avoimia työpaikkoja vuosi sitten heinäkuussa 32. Tämän vuoden heinäkuussa Ely-keskus laski avoimien työpaikkojen määräksi 71.

Loimaan seutukunnassa avoimia työpaikkoja oli heinäkuussa 275, kun vuosi sitten lukema jäi 132:een.

Työpaikkojen kirjo ja myös työsuhteiden pituus on näissä listauksissa hyvin laaja.

Heinäkuussa avoimia työpaikkoja oli koko Varsinais-Suomessa yli 70 prosenttia enemmän vuodentakaiseen verrattuna.

Kuluvana vuonna työvoiman kysyntä on ollut vilkasta lähes kaikilla aloilla. Eniten paikkoja on ollut auki rakennusalan tehtävissä, jossa työvoiman kysyntä on yli tuplaantunut verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen.

Myös esimerkiksi teollisuudessa, majoitus­ ja ravitsemusalalla, sote-sektorilla sekä siivousalan tehtävissä on paikkoja ollut yli tuplasti viime vuoteen verrattuna, kertoo Työllisyyskatsaus.