Usvapellossa majoitutaan maaseudun syleilyyn – Turkulainen nuoripari aloitti maatilamatkailun Tarvasjoella

0
Harvassa majapaikassa saa hevoselta hyvän huomenen ja kauniiden unien toivotukset. Usvapellon Neela seuraa uteliaana vieraiden puuhia.

LIETO/Tarvasjoki. Valitsee sitten Hallan tai Helteen, unet Usvapellossa maistuvat maalaiselämälle. Viime syksynä Tarvasjoelta maatalon ostaneet Tony Lindvall ja Eveliina Lehtovaara tarjoavat majoitusta niin keskellä kaunista maalaismaisemaa kuin vain voi kuvitella.

Hallaksi ja Helteeksi nimetyistä huoneista ulos astuessa astuu heinäpaaleilla ja entisajan esineillä somistettuun tallirakennukseen, jonka viereiseltä laitumelta talon hevoset kurkistelevat ovesta sisään. Pihasaunan ikkunasta ja terassilta voi laitumen yli ihastella auringonlaskun kultaamia viljavia vainioita. Pihapiirissä kukko kaitsee kanojaan, kissat pyydystävät hiiriä, koirat pitävät vahtia ja puput odottavat paijaamista. Perhosetkin pihalla liihottelevat ja bonuksena saattavat peurat pyörähtää pellolla.

Lindvall ja Lehtovaara päätyivät tämän idyllin keskelle etsiessään paikkaa, jossa voisivat pitää Lehtovaaran hevosia. Vuokratallissa varsoneelle tammalle ja tämän varsalle kaivattiin omaa kotia.

–Tuli halvemmaksi ottaa lainaa maataloon kuin etsiä tallia kahdelle hevoselle, Lindvall kujeilee.

Turussa asunut pariskunta etsi kotia myös itselleen, eikä muuttonsa jälkeen ole enää kaivannut kaupungin sykkeeseen. Jo paikkaa etsiessä heillä oli mielessä, että olisi kiva kokeilla maatilamatkailupalvelujen tarjoamista. Tarvasjoen Alikulmalta löytyneessä talossa puitteet siihen oli jo valmiiksi olemassa. Pariskunnan tehtäväksi jäi tallirakennuksen varastotilaan tehdyn eristetyn kopin muuttaminen kahdeksi somaksi huoneeksi sekä ympäristön muokkaaminen niin eläimiä kuin vierailijoita miellyttäväksi. Omassa tuvassakin tehtiin pientä remonttia.

Lupaava alku

–Ihan hirveästi en aiemmin ole rakentanut, mutta äkkiä sitä oppii kun vaan tekee, tietotekniikkainsinööriksi syksyllä valmistunut ja Ifillä sovellustestaajana työskentelevä Lindvall sanoo ja toteaa puuhastelun olleen kivaa, kun on päässyt näkemään valmiin tuloksen.

Lehtovaara puolestaan valmistui syksyllä kaiken tekemisen keskellä tradenomiksi ja työskentelee perheensä yrityksessä Soraliike Lehtovaarassa asiakaspalvelussa. Pariskunnalla olikin kiireinen syksy opintoja viimeistellessä, omaa maatilaa remontoidessa ja eläinlaumaa kasvattaessa. Kummankin vanhemmat olivat remonttitouhuissa apuna. Heinäkuussa Usvapellon majoitustilat päästiin virallisesti avaamaan.

–Toiminta lähti hyvin käyntiin, Lehtovaara toteaa ja kertoo ensimmäisten yöpyjien saapuneen heti seuraavana päivänä paikan Google-hakuun laittamisesta.

Ensimmäiset vieraat ilahduttivat pariskuntaa haitarikonsertilla ja muiltakin vierailijoilta on tullut kiittävää palautetta. Erityisesti vieraat ovat pitäneet yksityiskohdista, joilla majapaikkaa on somistettu. Syksyn ja talven tullen Lindvall ennakoi vierailijoiden määrän vähenevän, mutta lupaavan alun jälkeen pariskunnalla on paljon unelmia paikkansa kehittämiseksi.

Suunnitelmissa on muun muassa tallin ylisten muuttaminen juhlatilaksi. Puputarhassa he ovat aloittamassa pupukahvilan, jossa kahvittelun ja herkuttelun lomassa pääsee rapsuttelemaan kaneja.

Toistaiseksi Usvapellossa majoittumiseen ei ole sisältynyt aamupalaa, mutta kehitteillä tämäkin on. Kesällä pariskunta odotteli vielä kanojen tulemista munimisikäisiksi. Ajatuksena on tarjota vieraille omien kanojen munista tehtyjä herkkuja. Haaveissa oli alunperin hankkia munivia kanoja, mutta pariskunnan oli tyytyminen tipuihin.

–Korona on vaikuttanut siihenkin, ettei kenelläkään ollut munivia kanoja myynnissä vaan kaikki munivat oli myyty, Lehtovaara kertoo.