Yksi kuoli ja neljä loukkaantui – Kuuskosken risteysalueen porrastusta pidetään epäonnistuneena

0
Kuuskosken risteyksessä sattunut kolmen auton liikenneonnettomuus vaati tiistaina yhden ihmisen hengen ja vei neljä sairaalahoitoon. Kuva: Simo Päivärinta.

AURA. Yksi henkilö menehtyi ja neljä loukkaantui Aurassa ysitiellä tiistai-iltapäivällä sattuneessa liikenneonnettomuudessa. Onnettomuus sattui kello 16.10 aikaan Riihikoskentien risteyksessä.

Ysitietä pitkin Turun suunnasta tullut henkilöauto oli kääntymässä vasemmalle Riihikosken suuntaan. Perässä tulleen henkilöauton kuski ei huomannut kääntymisaikeissa ollutta henkilöauto, vaan törmäsi tämän perään. Törmätty henkilöauto liukui törmäyksen voimasta eteenpäin ja vastaantulevien kaistalle, jolloin se ajautui vastakkaisesta suunnasta lähestyneen yhdistelmärekan väliin.

Kääntymässä olleessa henkilöautossa oli neljä ihmistä, joista yksi menehtyi. Lisäksi toinen ajoneuvossa ollut henkilö loukkaantui vakavasti ja kaksi lievemmin. Perään törmänneen henkilöauton kuljettaja kuljetettiin myös Tyksiin tarkastukseen. Rekan kuljettaja ei loukkaantunut.

Ysitie oli onnettomuuden vuoksi suljettuna noin puolitoista tuntia ja liikenne ohjattiin onnettomuuspaikan ohi Riihikosken kautta. Onnettomuus käynnisti sosiaalisessa mediassa keskustelun, jossa onnettomuusristeys todettiin ahtaaksi ja turvattomaksi. Monien mielestä vuonna 2017 toteutettu Kuuskosken risteysalueen porrastus on epäonnistunut tavoitteessaan parantaa liikenneturvallisuutta ysitiellä.