Yläneen oman kylän pojalle tunnustus merkittävästä musiikkityöstä

0
Ville Mäkimattila onnistuttiin juksaamaan torille ja yllättämään täydellisesti. Soittokaverit ja kyläläiset halusivat muistaa Mäkimattilaa ja antaa tunnustuksen miehen tekemästä musiikkityöstä. Kuva: Tuomas Sointula.

PÖYTYÄ/Yläne. 25-vuotistaiteilijajuhlaansa toistuvasti koronan vuoksi siirtämään joutunut Ville Mäkimattila yllätettiin lauantaina tunnustuksella, jolla soittokaverit halusivat muistaa oman kylän poikaa. Mäkimattila juksattiin Yläneen torille sillä verukkeella, että paikalle olisi tulossa ministeritason vierailija, jolle pitäisi soittaa ja laulaa Ystävän laulu. Pian Mäkimattilalle kuitenkin selvisi, että tuo merkittävä vierailija onkin hän itse. Soittokaverit luovuttivat Mäkimattilalle tunnustuksena merkittävästä ja laajasta musiikkityöstä studiomikrofonin, jollaisesta muusikko kertoi juuri haaveilleensa.

–Suuri yleisö tuntee Villen ammattitaitoisena herkkänä tulkitsija ja esiintyjänä. Hän on edistänyt merkittävästi myös kotipaikkakuntaansa musiikillisesti ja luonut valoa nuorille musiikin harrastajille sekä antanut suurelle yleisölle Suomessa ja ulkomailla unohtumattomia hetkiä konserttien, tanssien ja muiden tapahtumien merkeissä, puheen pitänyt Ulla Helmisaari totesi Mäkimattilan yllättäneessä tilaisuudessa.

Sokerina pohjalla tilaisuudessa esitettiin Mäkimattilalle serkkupoika Kyösti Mäkimattilan sanoittama ja säveltämä uunituore studioäänite Oman kylän poika.

–Kyllä tästä otettu täytyy olla, huomionosoituksesta liikuttunut Mäkimattila toteaa.

Korona on pitkään pitänyt miehen pois leipätyöstä ja hyvältä näyttäneen heinäkuun jälkeen muusikon odotus näyttää yhä vain jatkuvan. Pitkäksi Mäkimattilan aika ei kuitenkaan ole käynyt. Omassa studiossa on syntynyt paljon uutta musiikkia.

–Syksyn sävel hommat ovat työllistäneet ja paljon kappaleita on lähdössä kilpailuun, Mäkimattila kertoo mutta ei vielä paljasta artisteja, joiden esittäminä hänen ja Jarkko Salmen säveltämiä ja Kyösti Mäkimattilan sanoittamia kappaleita kilpailussa mahdollisesti tullaan kuulemaan.

Vaikka korona-aika onkin ollut esiintyjille taloudellisesti raskasta aikaan, Mäkimattila osaa iloita esiintymistauon tuomasta mahdollisuudesta tehdä uutta musiikkia.

–Oikeastaan vielä ei tajuakaan, mitä kaikkea tänä aikana on päässyt tekemään, hän toteaa.