Aurajoen matkailutie -hanke on alueen tuottavin idea

0
Outi Laitinen Nuorkauppakamari ry:stä, Jani Nieminen ja Johan Ekman, RajuLive Oy:stä, Anna Rauhansuu Auranmaasäätiöstä, Shan Luolin ja Henrik Kovanen Kamaboko Finland Oy:stä sekä Samuli Tuomikoski, Visma solutions Oy:stä juhlivat Nuorkauppakamareiden A-alueen tuottavia ideoita Turussa hotelli Kakolassa.

AURA. Auran kunta on voittanut Nuorkauppakamarien A-alueen Tuottava Idea 2021 yhteiskuntasarjan Aurajoentien matkailutie -hankkeellaan. Hanke sai tuomaristolta runsaasti suitsutusta.

–Kotimaanmatkailun kasvaessa kaivataan uusia valmiita konsepteja matkakohteiksi. Matkailutie yhdistää alueen nähtävyydet ja yritykset. Tällä on varmasti positiivisia vaikutuksia koko talousalueelle, tuomaristo kiitteli.

Tuottava Idea 2021 A-alueen yrityssarjan voitti turkulainen RajuLive Oy palvelullaan livekatsomo.fi.

Start-up -sarjan voitti Kamaboko Finland Oy Helsingistä Leikkala -tuotteellaan. Leikkala on tuttu myös Suomalainen menestysresepti 2021 -tv-sarjasta.

–Tuotteella on hyvät menestysmahdollisuudet. Hyvin ajankohtainen ja vastuullinen ruokainnovaatio, joka mahdollistaa kestävän kalankäytön lisäämistä ruokapöydissämme, tuomaristo kiitteli.

Tuottava Idea -kilpailu on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämä innovaatiokilpailu, jonka tavoitteena on nostaa esille suomalaisia innovaatioita. Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan tai muuhun yritystoimintaa edistävään toimenpiteeseen liittyvä idea. Idea saa olla enintään kolme vuotta vanha ja sen tulee olla jo tuottavassa käytössä.

Kilpailu on kaksiosainen; ensin kisataan alueen voitosta, minkä jälkeen voittajat edustavat aluetta kansallisessa kilpailussa. Alueelliset voittajat julkaistiin lauantaina 11.9 Turussa Nuorkauppakamareiden A-alueen vaalikokouksen yhteydessä. Alueella on 21 kamaria, joiden toiminnassa on mukana yli 1 550 työelämän päätöksentekijää ja aktiivista vaikuttajaa.

Alueen voittajat jatkavat kansalliseen kisaan, jonka voittajat julkaistaan 1.10. Helsingin Pörssitalolla.