Lanteet liikkeelle ja vanne pyörimään

0
Ossi Anttila paljastui notkelanteiseksi mieheksi. Anttila pyöritti vannetta varsin vaivatta. Suorituksen jälkeen hän kertoi kotoa löytyvän vastaavanlaisen painovanteen. Ensimmäisen kerran hän on vannetta pyöritellyt jo lapsuudessa.

PÖYTYÄ/Kyrö. Leena Revo odotti sopivaa tilaisuutta. Olen jossain vaiheessa mennyt kehuskelemaan hulahulavanteen pyöritystaidoillani ja Revo oli päättänyt heittää minulle haasteen. Keskiviikkona tilaisuus koitti Revolle ja minun tuli aika näyttää puheeni toteen.

Auranlaakson kansalaisopiston uusi hyvinvointiaineiden opettaja Emmi Lainio jalkautui keskiviikkona viileälle mutta aurinkoiselle Kyrön torille. Lainio halusi tehdä itseään ja kansalaisopiston kursseja kyläläisille tutuksi. Mukaansa hän oli napannut hulahulavanteen. Tavoitteena oli haastaa toriväki pyörittämään vannetta. Vaikka kovimmille pyörittäjille oli luvassa jumppakassia ja kahvipakettia, vain yksi oli ennen puolta kymmentä uskaltautunut kokeilemaan.

Pöytyäläinen Ossi Anttila oli toinen rohkea. Anttila ei ennakkoon antanut mitään vihjettä taidoistaan, mutta juoni kassin ja kahvipaketin omakseen jo ennen suoritusta. Pitihän sitä mies palkita, kun suostui edes yrittämään koko torikansan katsellessa. Vaan eipähän lähtenyt palkinto turhanpäiten Anttilan matkaan, mies paljastui varsin notkealanteiseksi. Vanne lähti pyörimään vaivatta ja 50 kierroksen jälkeen yhteistuumin todettiin taidonnäytteen riittävän.

Anttilan pyörittäessä vannetta Revo huomasi tilaisuutensa tulleen.

–En ole vielä voittajaani kohdannut, hän yritti murentaa itseluottamustani siinä sen verran onnistuen, että mahdollista epäonnistumista selittäen kerroin selkäni olevan kipeä.

Sitä se kyllä olikin, mutta hulahulavanteen pyörittämisen kannalta aivan turhaa selitystä. Istumiskilpailun olisin hävinnyt mennen tullen, mutta kipuilevalle selälleni liike on parasta lääkettä.

Revo ryhtyi meistä ensimmäisenä pyörittämään. Kaikesta näki, että liike ei tulisi pysähtymään toripäivän aikana. Ympärille kertynyt väki totesi liikkeen pieneksi ja sulavaksi. Varmana voitostaan Revo vieläpä otti askeleita ja kyseli, kävelisikö torin ympäri.

Lainion päästessä laskuissa yli 300:n peli vihellettiin poikki. Minun vuoroni. Mietin, pitäisikö pyörittää myötäpäivään, jottei koko päiväksi tarvitsisi torille jäädä. Vastapäivään opin pyörittämään jo mukulana, mutta myötäpäivään vasta kun hankin painovanteen.

–Painovanteella pyörittäminen onkin helpompaa, Lainio tiesi ja totesi monien hakevan pyörittäessä liian isoa lantion liikettä.

Päädyin ottamaan varman päälle, koska ei tämä hulahula-akka tässä nyt hävitä aikoisi.

Kukaan ei tainnut muistaa laskea, kuinka monta kertaa pyöritin. Jossain vaiheessa kuitenkin todettiin, että kyllä suoritus tasapeliin riitti. Siihen olikin hyvä lopettaa. Kiitos kivasta kisasta.