Leppäkoski vaihtoi kauppiaasta konevuokraajaksi

0
Pertti Leppäkoski on ryhtynyt vuokraamaan henkilönostinta. Konevuokraus on Leppäkosken mukaan kevyempimuotoista yrittämistä kuin lähes kellonympäri sitova kauppiaana toimiminen.

AURA. Viime vuonna K-Market Aurantorin liiketoiminnan myynyt Pertti Leppäkoski ei jäänyt laakereilleen lepäämään, vaan jalosti yritykselleen MP-Aurantori Oy:lle uudenlaista toimintaa. Toimittuaan reilu parikymmentä vuotta K-kauppiaana Leppäkoski palasi melkein juurilleen. Nyt hän vuokraa henkilönostinta sekä muita koneita ja laitteita. Vuokralle tarjotaan muun muassa pakettiautoa, perävaunua, puunkaatotunkkia, moottorisahoja sekä akkukäyttöisiä runko- ja viimeistelynaulaimia.

–Olen aiemmin ollut 15 vuotta konekauppiaana, Leppäkoski kertoo ja sanoo idean henkilönostimen vuokraamiseen tulleen kysynnästä, jota hän havaitsi Aurassa olevan.

Hankintalistalla on myös omalla moottorilla toimiva klapikone sekä pienkuormain.

–Kun lopetin kaupassa, minulla ei vielä ollut selvää visiota, mutta tämä oli yksi vaihtoehto, Leppäkoski toteaa vuokraustoiminnasta.

MP-Aurantori Oy:n toimialaan kuuluu myös muuta toimintaa. Leppäkoski omistaa yrityksen yhdessä Minna-puolisonsa kanssa.

Kaupasta Leppäkoski luopui hieman haikein mielin erinomaisen tilaisuuden tarjouduttua.

–Sain hyvän paketin, kun sai myytyä myös kaupan rakennuksen, hän sanoo ja toteaa siirtyneensä kevyempään yrittämiseen, kaupassa kun oli kiinni seitsemänä päivänä viikossa, vaikka paikanpäällä ei olisikaan ollut.

Eläkeikään miehellä on vielä muutama vuosi, toimettomaksi hän ei kuitenkaan halunnut jäädä. Saaduista työtarjouksista huolimatta yrittäminen houkutteli enemmän kuin vieraan palkkalistoille palaaminen.

Konevuokrauksen Leppäkoski aloitti heinäkuussa. Kysyntää on hänen mukaansa ollut mukavasti ja näin syksyn tultua myös enenevästi.

–Nostimen voi tilata myös miehitettynä, hän vinkkaa ja kertoo yhteistyökumppanina olevan maalari ja muita ammattimiehiä.

Nostimen kuljetuskin hoituu pääosin Leppäkosken toimesta.

–Laite painaa 2000 kiloa, joten sitä ei voi millä tahansa vetää.