Maalle muutto toteutti Terhi Pursiaisen haaveen käsityöpuodista

0
Virkatut matot ovat Terhi Pursiaisen tädin bravuuri, farkkutyöt Terhin. Kotilehdon puodin Pursiainen avaa lauantaina.

LIETO/Tarvasjoki. Muutto maalle mahdollisti Terhi Pursiaiselle haaveen toteuttamisen. Tätinsä kanssa pari vuotta kierrätyskäsitöitä tehnyt Pursiainen haaveili omasta ompeluhuoneesta ja käsityöputiikin perustamisesta. Tarvasjoen Horrisista, Antiikki Ajattoman naapurista löytynyt talo entiseen navettaan rakennettuine kesähuoneineen teki haaveesta totta. Lauantaina Pursiainen pitää perustamassaan Kotilehdon puodissa avajaisia.

–Minulla on molemmilta puolilta vahvat sukugeenit käsitöiden tekemiseen. En kuitenkaan ollut hetkeen tehnyt mitään, kun pari vuotta sitten tädin luona kyläillessä pyysin häntä opettamaan minulle isoäidin neliön virkkaamisen, Pursiainen kertoo.

He alkoivat tehdä yhdessä käsitöitä ja hyvin pian tuli ajatus kierrätyskäsitöistä.

–Kierrätys tuli mukaan, kun ei ollut varaa ostaa uusia tarvikkeita. Kierrätys tuli mieleen myös siitä, että yksi tuttuni on mukana tekstiilijäteprojektissa.

Pursiainen etsii kankaita ja muita tarvikkeita muun muassa Facebookin Roskalava-ryhmästä ja Lounais-Suomen jätehuollon poistotekstiilimyymälästä.

–Otamme tarvikkeita vastaan myös lahjoituksena, hän vinkkaa ja toteaa lempimateriaalikseen monikäyttöiset farkut.

Tuotteitaan Pursiainen esittelee puodin lisäksi Facebookissa ja Instagramissa, joista ne löytää nimellä Tepan Kierrätyskäsityöt ja Kotilehdon puoti. Kierrätyskäsitöiden tekemisessä on hänen mukaansa parasta, että siinä saa käyttää omaa luovuuttaan.

–Pinterististä ja omasta päästä saa ideoita, hän sanoo.

Ideoita Pursiaisella ja hänen tädillään tuntuukin riittäneen. Puodissa on myynnissä monenlaista sisustustyynyistä, matoista ja laukuista koriste-esineisiin ja tuunattuihin vaatteisiin.

Pursiainen on havainnut käsitöiden arvostuksen viime vuosina nousseen. Sen huomaa hänen mukaansa muun muassa siitä, että hänen tuotteitaan on pidetty liian halpana.

–Tuotteemme on tehty 99-prosenttisesti kierrätysmateriaaleista ja niitä on suhteellisen helppo tehdä. Ideana on, ettei tuotteiden myyminen jää kiinni siitä, että ne ovat kalliita design-käsitöitä, hän perustelee edullisia hintoja.

Toisaalta Pursiainen ei toistaiseksi myöskään pyri saamaan kierrätyskäsitöistä elantoaan, vaan käsitöiden teko ja puodin pito ovat hänelle harrastustoimintaa. Putiikkia hän pitää auki lauantaisin pari tuntia, minkä lisäksi hän mahdollisuuksien mukaan kiertää eri tapahtumissa myymässä tuotteitaan.

–Joulumyyjäisiä meidän on tarkoitus pitää täällä. Meillä on jo paljon joulukoristeita tehtynä.

Muitakin ideoita on jo muhimassa, mutta yritystoiminnan käynnistämisessä ja kehittämisessä Pursiainen aikoo edetä vähitellen.

–Pikkuhiljaa hyvää tulee, hän uskoo.