Martintalon vaurioiden korjaus jatkuu – Kuntosali avautuu ensi viikon alussa

0
Vapaa-aikasihteeri Anniina Bergfors kertoi, että Martintalon kuntosali avataan alkuviikosta, mutta liikuntasali ja aulatilat ovat vielä remontissa.

MARTTILA. Martintalon kuntosali saadaan taas käyttöön ensi viikon alkupäivinä. Kunnan rakennustarkastaja Jarkko Vihtosen mukaan liikuntasali pysyy vielä toistaiseksi kiinni.

Kuntosalin pääty selvisi rajuilmasta vähemmillä vaurioilla. Ison salin ja aulan kosteusvauriot ovat isompia.

–Vaurioiden korjaukset ovat käynnissä ja rakenteiden kuivatukset menossa. Rakennuksen alakatto pääsi pieneltä osalta kastumaan, Vihtonen kertoo.

Paikallinen myrsky repi viime viikon keskiviikkona Martintalon kattopeltejä irti. Peltejä irtosi useammalta lappeelta. Myrskyn aiheuttamien vaurioiden takia koko rakennus asetettiin käyttökieltoon.

–Myrskyvaurioiden korjaukset aloitettiin välittömästi. Koko talo yritetään saada käyttökuntoon mahdollisimman pian. Korjaustöitä tekee yksityinen urakoitsija.

Korjauskustannuksista ei Vihtosen mukaan ole vielä tarkkaa tietoa. Mahdolliset vakuutuskorvaukset ovat myös selvittelyn alla.

Kunnan verkkosivuilla arvioidaan, että liikuntasali saadaan käyttöön aikaisintaan syyskuun puolivälin jälkeen viikolla 38. Tämän takia myös kunnan ryhmäliikuntakauden aloitus siirtyy viikolla eteenpäin.

–Jos tällä aikataululla mennään, niin isompia muutoksia ei ryhmäliikuntavuoroihin onneksi jouduta tekemään, vapaa-aikasihteeri Anniina Bergfors sanoo.

Martintalo toimii normaalisti myös koulun ja päiväkodin sisäliikuntatilana. Nyt molemmissa on pitäydytty ulkoliikunnassa, jota sää on ainakin toistaiseksi suosinut.