Kunnanjohtaja Mika Joki uskoo sarjanousun tuovan Pöytyälle paljon näkyvyyttä

0
Pöytyän kunnanjohtaja Mika Joki uskoo naisten sarjanousun merkitsevän Pöytyälle paljon uutta positiivista näkyvyyttä. Lauantain kotipelissä Joki ojensi parhaan pelaajan palkinnon Aurora Frantsilalle. Vieressä pesäpallojaoston puheenjohtaja Paavo Kallio. (Kuva: Timo Kesti)

PÖYTYÄ. Pöytyän kunnanjohtaja Mika Joki uskoo, että naisten nousulla Superpesikseen on suuri merkitys koko kunnalle.

–Ensinnäkin täytyy onnitella joukkuetta todella hienosta saavutuksesta. On aikamoinen saavutus, että 8000 asukkaan kunnasta tulee pääsarjatason joukkue. Uskon, että sarjanousulla on tosi positiivinen vaikutus koko kunnalle. Se tuo Pöytyälle paljon uudenlaista näkyvyyttä, Joki sanoo.

Joki kertoo olleensa lauantaina Kumilassa katsomassa kotipeliä ja vakuuttuneensa sarjanoususta.

–Kumilan pelin nähtyäni en ollut lainkaan yllättynyt, että sarjanousu ratkesi jo Mynämäellä. Pelillisesti Pöytyä ansaitsi voiton suoraan kolmessa pelissä. Pöytyän yhteishenki oli selvästi vahvempi. Oma vaikutuksensa oli varmasti myös sillä, että Pöytyä oli Ykköspesiksessä kauden aikana tottunut voittamaan, kun taas Mynämäellä oli takanaan paljon tappioita, Joki miettii.

Joen mukaan pitää toivoa, että pesisporukan vahva yhteisöllisyys ja yhdessä tekemisen meininki laajenisi koko kuntaan. Erityisen hienoa on myös se, että voitto tuli omin voimin.

–Pöytyällä on pitkään ollut vahva pesäpallokulttuuri, ainakin viimeiset 10–15 vuotta ovat olleet vahvaa pesäpallon aikaa. Naisten joukkueen runko on pysynyt samana ja peliä on kehitetty määrätietoisesti. Joukkueesta suuri osa on paikallisia eli mistään ostojoukkueesta ei todellakaan ole kyse, Joki muistuttaa.

Naisten nousu Superpesikseen tuo mukanaan myös monenlaisia investointitarpeita.

–Kunnalla on ollut yhteistyösopimus pesäpalloilijoiden kanssa jo monta vuotta ja sarjanousu varmasti tiivistää yhteistyötä. Esimerkiksi katsomorakenteiden kehittämisessä on keskusteltu siitä, miten kunta voi olla hankkeessa mukana, Joki kertoo.

Pöytyän pesisnaisten nousu pääsarjatasolle on monella tapaa historiallinen saavutus.

–Pöytyällä on kautta vuosikymmenten ollut vahvoja yksilöurheilijoita, mutta pääsarjatasolla pelaavaa joukkuetta kunnassa ei ole aikaisemmin ollut, Joki muistuttaa.