Paavo Kallio: Naisten nousu Superpesikseen muuttaa kaiken muun paitsi joukkueen

0
Pöytyän urheilijoiden pesäpallojaoston puheenjohtaja Paavo Kallio seurasi jännittyneenä ratkaisuottelua Mynämäellä. (Kuva: Paula Pellonperä).

PÖYTYÄ. –Nyt muuttuu kaikki muu paitsi joukkue, summaa Pöytyän urheilijoiden pesäpallojaoston puheenjohtaja Paavo Kallio naisten sarjanousun vaikutukset.

Kallion mukaan pesäpalloa pelataan toki jatkossakin Kumilassa sijaitsevalla Kaulanperän hiekkanurmikentällä, mutta puitteisiin tarvitaan mittavia laajennuksia.

–Kenttä itsessään taipuu hyvin Superpesikseen, mutta muuten olosuhteisiin tarvitaan korjauksia. Paikalle tulee valtakunnan mediaa ja pelejä kuvataan televisioon, he tarvitsevat omat tilansa. Ajatus on, että katsomoiden väliin tulee uusi kuuluttamo ja toiseen väliin tulee videotuotannon tilat. Nykyisestä kuuluttamosta tulee Vip-tilat, Kallio kertoo.

Kallion arvion mukaan yleisömäärä tulee tuplaantumaan, eli paikalla tulee olemaan 400-500 katsojaa per peli. Se tuo tuloja, mutta myös menot kasvavat huomattavasti. Kallio arvioi, että menot nousevat yli 100 000 euron.

Uusia mahdollisuuksia

Pelaaminen Superpesiksessä tuo aivan uusia mahdollisuuksia sponsoriyhteistyöhön.

–Monet yritykset vaativat, että pitää pelata korkeimmalla sarjatasolla. Yhteistyökuvioita on kehitettävä tämän päivän malliin, Kallio kertoo ja uskoo, että Pöytyän pesäpalloilijoiden tuoma näkyvyys kiinnostaa myös alueellisesti eli Pöytyää laajemmin. Ovien avaajia yrityksiin päin tarvitaankin entistä enemmän.

Uusista vaatimuksista huolimatta pesäpalloa hoidetaan Pöytyällä myös jatkossa talkoovoimin. Talkoolaisia myös tarvitaan enemmän kuin ennen.

–Minulle voi soittaa, jos on halukas tulemaan mukaan talkooporukkaan. Jo pelkästään ottelutapahtumassa tarvitaan jatkossa yli 30 talkoolaista, kun aikaisemmin on pärjätty kymmenen henkeä pienemmällä porukalla, Kallio sanoo.

Pärjäämiseen hyvät edellytykset

Kallion mukaan Pöytyän naisilla on kaikki edellytykset pärjätä hyvin Superissa.

–Ketään ei lähdetä kumartelemaan, vaan jokaisessa pelissä pelataan voitosta, Kallio lupaa.

Hän muistuttaa, että Pöytyän naisten pelin taso on jo monta vuotta ollut lähellä Superia. Sarjanousu olisi voinut tapahtua jo aikaisemminkin.

–En ihan osannut etukäteen odottaa, että menisi poikki heti kolmessa, mutta ensimmäisen ottelun jälkeen tiesin, että meillä on oikeasti mahdollisuus pelata Mynämäkeä vastaan vielä parempaa peliä, mitä on pelattu.

Pöytyää ja Kempelettä lukuun ottamatta muut Superin joukkueet tulevat kaupungeista. Kallio ei kuitenkaan usko, että paikkakunnan koolla on ratkaisevaa merkitystä.

Nousulla superpesikseen on suuri merkitys myös juniorityölle.

–Naisten Superpesis ei vähennä junioripuolen rahoitusta. Päin vastoin, sarjanousu antaa juniorityöhön uutta virtaa ja Juniorit pääsevät vihdoin näkemään superpesistä Kumilassa.