Pääkirjoitus: Julkiset kiinteistöt pohdinnassa

0

Kemiönsaaressa olevan Marttilan kunnan kesäpaikan myyntiin laittaminen on kunnanvaltuuston päätöstä vaille valmis. Myyntitulot on aikomus käyttää omassa kunnassa olevan Palaisten alueen kehittämiseen.

Päätös on epäilemättä oikea, sillä Meri-Marttilan käyttö on vuosikymmenten takaisen alkuinnostuksen jälkeen jäänyt melko vähäiseksi. Julkisiakaan kiinteistöjä ei kannata omistaa pelkästä omistamisen ilosta. Palainen uimapaikkoineen palvelee paljon suurempaa osaa kuntalaisista ja se on käytettävissä ympärivuotisesti. Tulevien satsausten jälkeen alueen palvelutaso paranee entisestään.

Pöytyän kunnassa heräteltiin taannoin varovaista keskustelua kunnan kahden virkistyspaikan, Leirirannan ja Kakarlammen, myymisestä. Topakkaa vastustusta nostattanut hanke haudattiin jo alkumetreillä. Virkistysalueet koetaan tärkeäksi osaksi laajan kunnan palvelutarjontaa. Kaikilla kuntalaisilla ei suinkaan ole omaa rantapaikkaa, jossa virkistäytyä.

Pöytyällä on tyhjillään tai selvällä vajaakäytöllä olevia kiinteistöjä ja toimitiloja, joista koituu kuluja. Osa tiloista alkaa myös olla elinkaarensa loppupäässä. Kunnanhallitus perustikin äsken toimikunnan miettimään, mitä kaikille tiloille olisi mielekästä tehdä. Samaa pohdintaa käydään seurakunnassa.

Tilanne niin Pöytyällä kuin muuallakin Auranmaalla on silti lohdullinen. Jos käyttökelpoinen kiinteistö on kaupan, sille yleensä löytyy ostaja.