Pääkirjoitus: Pitkäjänteinen työ kantoi hedelmää

0

Pöytyällä päästään elämään todellista pesishuumaa, kun naiset lunastivat paikkansa Superpesiksessä suoraan kolmella voitolla. Sarjanousua monet pitivät aivan realistisena tavoitteena, mutta tuskin monikaan uskalsi toivoa, että nousu ratkeaisi suoraan kolmessa pelissä.

Naisten joukkueen runko on pysynyt pitkään samana. Sarjanousu on hyvä esimerkki siitä, että pitkäjänteisellä työllä on mahdollista saavuttaa hyviä tuloksia.

Menestyksen hetkellä onnittelijoita varmasti riittää. Toivottavasti pesishuuma riittää niin pitkälle, että ensi kaudella menestystä on rakentamassa nykyistä laajempi vapaaehtoisten joukko. Yhteistyökumppaneille sarjanousu merkitsee huomattavasti laajempia mahdollisuuksia markkinointiin, sillä näkyväthän Pöytyän pesisnaiset ensi kaudella myös televisioruudussa.

Naisten sarjanousu tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet kehittää pöytyäläistä pesäpallokulttuuria ja miksei urheiluinnostusta laajemminkin. Vaikka edustusjoukkueiden menestys on hieno asia ja tuo kunnalle kaivattua näkyvyyttä ja tunnettuutta, vähintään yhtä tärkeää on se, että menestys tuo lajin pariin uusia harrastajia ja lisää liikunnasta innostuneita.

Joukkuelajeissa on usein niin, että menestys on ainakin jonkinlaisessa suhteessa paikkakunnan kokoon. Väestöpohjansa puolesta Pöytyällä on kaikki mahdollisuudet menestyä yksinkin, mutta pöytyäläisestä pesäpallosta on mahdollista rakentaa myös asia, josta koko Auranmaa voi olla ylpeä ja innoissaan.