Pöytyän junnuja mukana Itä-Länsi-otteluissa

0
Jori Rahkala, Kasper Onnela, Eevert Salonen, Roni Onnela ja Milja Onnela sekä kuvasta puuttuva Lydia Eskola vievät pöytyäläistä pesäpallotaitoa junioreiden Itä-Länsi-otteluhin.

PÖYTYÄ. Junioreiden Itä-Länsi-otteluissa nähdään taas pöytyäläistä nopeutta, lyöntivoimaa ja peliälyä. Otteluihin on valittu kuusi Pöytyän Urheilijoiden kasvattia. Heistä lukkari Eevert Salonen pelaa D-poikien kilpasarjassa. Sunnuntaina Hämeenkyrössä pelattava Itä–Länsi-ottelu on Eevertille jo kolmas.

Eevert kertoo aloittaneensa pesäpallon esikoululaisena. Laji on vienyt mennessään siinä määrin, että Pöytyän Urheilijoiden lisäksi Eevert pelaa myös Humppilassa. Omaksi vahvuudekseen hän sanoo peliälyn. Taktisuus onkin Itä–Länsi-otteluun valituille junnuille lajin suola.

–Pesäpallo on taktinen ja monipuolinen laji, peliäly on tärkeää, C-poikien pelisarjaan osallistuva Roni Onnela pohtii pesäpallon viehätystä muiden kompatessa.

Nykyisin Humppilan Veikkoja edustava Roni lähtee Itä–Länsi-Otteluun Eevertin tavoin jo kolmatta kertaa. Kolmoskopparina pelaava nuorimies pitää omana vahvuutenaan nopeutta. Ronin mukaan Itä-Länsi-otteluissa on sarjapelejä kovempi taso. Ruskolla pelattavaan Itä–Länsi-otteluun hän lähtee kuitenkin rennoin mielin.

–Mukava mennä, ei jännitä, hän sanoo ja toteaa, että on hauska tutustua pelaajiin, joita vastaan on pelannut.

Eevertin ja Ronin lisäksi Itä-Länsi-otteluihin on valittu Ronin serkut Milja ja Kasper Onnela , Jori Rahkala ja Lydia Eskola. Jori pelaa D-poikien ja Kasper E-poikien pelisarjassa, Milja D-tyttöjen pelisarjassa. Loimaan Palloilijoita juniorisarjassa edustava ja Pöytyän naisten pelaajaringissä mukana oleva Lydia pelaa C-tyttöjen arvo-ottelussa.

Kolmoskoppari Milja pelaa pesäpalloa paitsi Pöytyän Urheilijoiden D-pojissa myös tyttöjoukkueessa Humppilan Veikoissa. Pojissa peli on Miljan mukaan kovempaa. Yhdessä toteamme, että tytöissä älykkäämpää.

Milja ja Jori pääsevät Itä–Länsi-otteluun ensimmäistä kertaa, joukon nuorin, kolmospolttajana pelaava Kasper toista kertaa. Miljan ja Jorin Itä–Länsi-ottelut pelataan sunnuntaina, Kasperin Espoossa.

Sisarukset Milja ja Kasper pitävät vahvuuksinaan lyöntivoimaa, kakkospolttaja Jori nopeutta. Kolmosluokkalaisena jalkapallon pesäpalloon vaihtanut Jori pitää keskittymistä lajin oppimisen kannalta oleellisena. Eevertin mukaan harjoitus tekee mestarin.