Sudet tappoivat lapsiperheen pihassa kuusi lammasta

0

PÖYTYÄ/Mustanoja. Sudet tappoivat maanantaina aamuyöllä kuusi lammasta Mustanojalla. Lisäksi pihapiiriin tulleiden susien hyökkäyksessä loukkaantui loput lauman kolme lammasta.

Susien on arvioitu hyökänneen kello 4–5 välillä. Lampaat olivat lapsiperheen kotitalon pihapiirissä enimmillään noin 20 metrin päässä talosta. Perheen aikuisista toinen lähti töihin viiden aikaan, mutta ei silloin havainnut susia eikä niiden tekemää tuhoa. Vahinko huomattiin pari tuntia myöhemmin.

Talon naapurissa sijaitsee iso kanala, jonne oli läpi yön jatkuvaa rekkaliikennettä. Susien käynnin vahvistaneen metsästäjän mukaan lampaat tappoi susiemo pentuineen. Susiemon arvellaan opettaneen pennuilleen saaliin tappamista. Lampaita ei oltu syöty.

Talon läheisyydessä ei lähivuosina ole tehty susihavaintoja.