Korona kurittaa lemmikkihoitolaa

0
Talli ja lemmikkihoitolasta löytyy myös tuotemyyntiä, jota Heli Säteri järjestelee. – Kauttani saa käytännössä satoja eri tuotteita myös hoitolatoiminnan ulkopuolisille asiakkaille. Ruuat ovat tietenkin suurin menekkituote, Säteri kertoo. (Kuva: Tuomas Honkasalo)

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneläinen Heli Säteri pitää omaa nimeään kantavaa tallia ja lemmikkihoitolaa. Talli ja lemmikkihoitola Heli Säterin koirahotellipaikat ovat kumisseet tyhjinä pari vuotta, sillä korona on todella voimakkaasti vaikuttanut ihmisten liikkumiseen.

–Kun korona käytännössä lopetti matkustamisen, se vaikutti tietenkin suoraan lemmikkien hoitopaikkatarpeeseen. Toinen iso ryhmä, joka palveluitamme käyttää, ovat sairaalajaksoilla olevat ihmiset, jotka eivät luonnollisestikaan voi lemmikkiään hoitaa. Kun ei-kiireellisiä leikkauksia peruttiin, peruuntuivat myös lemmikkien hoitojaksot, Säteri harmittelee.

Viime keskiviikkona hoitolassa oli hoidossa yksi koira, labradorinnoutaja Bruno, joka selvästi nautiskeli olostaan ja oli päässyt puoleen päivään mennessä jo kolme kertaa ulkoilemaan.

–Meillä on koirille isot ulkotarhat ja siellä koirat virikkeellisesti ulkoilevat. Koirat sijoitetaan tarhoihin tietenkin järkevästi, ettei tule kahinoita, Säteri kertoo.

– Yhdet asiakkaat tulivat Muoniosta koiran kanssa ja jättivät koiran meille Ahvenanmaan matkan ajaksi. Pääosin asiakaskunta on Auranmaalta ja Turun seudulta.

Säteri on aina ollut eläinrakas ja erityisesti hevoset ja koirat ovat rakkaita. Eläinhoitola on hevostallin päädyssä omissa tiloissaan. Tallin puolella Säteri kasvattaa ravihevosia. Tallista löytyy myös sijoituspaikkoja hevosille.

Eläinhoitolan tilat ovat suunniteltu tarkkaan juuri eläinhoitolan käyttötarkoitusta varten.

–Koska koirille sattuu luonnollisesti joskus vahinkoja, jokaisen paikan voi helposti pestä, sillä niissä on kaadot ja lattiakaivot. Kerran hoitoon tuli narttukoira, jolla alkoi juoksu hoitoaikana. Hoidossa olleet uroskoirathan pissivät joka paikkaan, Säteri naurahtaa ja osaa jo naureskella muistolle.

Eläinhoitolassa on seitsemän paikkaa, joista kaksi sopii myös kissoille, sillä paikat on verkotettu kattoon asti, jotteivät kissat pääse karkaamaan. Hoitolaan voi tuoda myös vaikka pupun tai marsun.

Bruno alkaa vinkua haastattelun lopuksi. Se on selvästi tottunut siihen, että Säteri ei tule turhaan käymään hänen luonaan, vaan silloin aina tapahtuu jotain. Ensin Bruno joutuu valokuvamalliksi lehtikuvia varten ja sitten mennään tarhaan peuhaamaan.