Oripään uudet tartunnat samaa ketjua

0

AURANMAA. Oripäähän on lyhyessä ajassa tullut useampi uusi koronavirustartunta, mutta sosiaalijohtaja Heli Kaskiluodon mukaan paniikkiin ei ole syytä. Tartuntaketjut on jäljitetty ja tartunnat ovat yhteydessä toisiinsa. Tartunnat ovat samasta perhepiiristä ja altistuneita on vähän. Eristyksissä Oripäässä oli maanantaina kahdeksan ja altistuneita kaksi. Tartuntojen kokonaisluku on Oripäässä nyt 47. THL:n tilastossa tosin näkyi maanantaina vasta 42 todettua tartuntaa.

Viikonlopun aikana yksi uusi tartunta merkittiin myös Koskelle ja Pöytyälle. Kosken edellinen tartunta on kahden viikon takaa, Pöytyälle uusia tartuntoja on tullut viikoittain. Koskella todettuja tartuntoja on THL:n mukaan nyt yhteensä 39 ja Pöytyällä 142. Aurassa tartuntojen määrä on viimeiset pari viikkoa pysynyt 77:ssä. Marttilaan tuli yksi uusi tartunta viime viikolla ja tartuntojen kokonaismäärä on 39.

Liedossa tartuntojen määrä kasvoi viikon aikana 11 uudella tapauksella ja tartuntojen kokonaismäärä on nyt 483. Loimaalle merkittiin maanantaina yksi uusi tartunta ja tartuntojen kokonaismäärä on 215.