Oripään vettä nautitaan kohta Kiinassa – Kunta vesivientiyhtiön kumppaniksi

0
Oripääläinen yrittäjä Tero Kuosa on vesivientihankkeen puuhamies. Kuva: AVL:n arkisto/Jorma Kaarto

ORIPÄÄ. Jos kaikki käy suunnitellusti, vaurastuva kiinalainen keskiluokka nauttii mahdollisesti jo ensi vuonna laadukkuudestaan tunnettua ja tutkittua oripääläistä pohjavettä.

Hankkeen takana ovat oripääläinen vesialan yrittäjä Tero Kuosa yhtiökumppaneineen sekä Oripään kunta, joka lähtee perustettavan Wild Things Finland Oy:n partneriksi.

Kunnanhallitus päätti, että yhteistyökuviot sovitaan erikseen ja niistä tehdään erillinen sopimus.

Kuosa sanoo, ettei Kiinaan ole tarkoitus viedä bulkkitavaraa, pullovettä, vaan sinne mennään uusilla, innovatiivisilla tuotteilla.

–Hyvältä näyttää. Taustatyötä on tehty paljon, mutta paljon on vielä tekemättä. Tulemme asian tiimoilta tarkemmin julkisuuteen ensi vuoden puolella. Yhteistyölle Kiinan suuntaan on kuitenkin näytetty vihreää valoa.

Kuosan mukaan yrityksen yhteistyö kunnan kanssa avaa portteja ja tuo luotettavuutta yritystoimintaan. Vesivientiin keskittyvä pilottihanke tekee samalla Oripäätä tunnetuksi maailmalla.

–Puhtaalla juomavedellä on kova kysyntä, sillä vesi alkaa loppua Kiinassa.

Kunnanjohtaja Timo Tolppasen mukaan yritysyhteistyö on luontevaa yrittäjäystävällisyydestään tunnetulle Oripäälle.

–Kuntaa voi luonnehtia myös yritykseksi ja nyt löysimme hyvän toimijan, jonka partneriksi olemme valmiit lähtemään. Jatkamme siis neuvotteluja yhteistyökuvioiden muodosta ja tuemme tätä tulevaisuudessakin tärkeää toimintaa.

Oripään talouden tasapainottamisohjelmassa on yleiseksi tavoitteeksi mainittu 2–3 uuden yrityksen saaminen kuntaan vuosina 2021–2023. Lisäksi ohjelmaan on kirjattu kunnan oman tai yhteistyökumppanin kanssa aloittavan yrityksen suunnittelu ja perustaminen.