Reiska rähisee viikonvaihteessa Alastaron asfaltilla

0
Kyrön seudun Urheiluautoilijoiden Markku Kaunismäki, Jenniina Mikkilä, Niko-Petri Valtonen ja Nico Parkkila ovat valmiina Reiskan Rähinöiden kilvanajoon.

MOOTTORIURHEILU. Jokamiehenluokan Reiskan Rähinät ajetaan koronavuoden tauon jälkeen Alastaron moottoriradan asfaltilla 16.–17. lokakuuta. Kyrön seudun Urheiluautoilijoiden järjestämään kisaan odotetaan 400 osallistujaa. Kilpailijoita on tulossa Lappia, Savoa ja Pohjanmaata myöten.

Järjestävä kerho tarjoaa lähtöviivalle sekä koeteltua kokemusta että nuoruuden intoa. KysUA:n varttuneempaa jokkiskaartia edustaa 68-vuotias Markku Kaunismäki, joka ajoi ensimmäiset kisansa 45 vuotta sitten.

–Muutaman kilpailun olen ajanut joka vuosi. Autourheilu on ollut tiivis harrastus, sillä kerhon puheenjohtajana toimin 28 vuotta.

Tällä kertaa Kaunismäki kilpailee kolmessa luokassa: EVK (etuveto ja kardaanit yhdessä), yleinen ja papat. Iäkkäimmät jokkiskuljettajat ovat yli 70-vuotiaita rattimiehiä ja -naisia.

–Reiskan Rähinät asfalttiratoineen on kolmen seuratuimman kilpailun joukossa. Kisan alkuvaiheet 70-luvulla juontavat Mellilän soramontulle.

Oripääläinen Jenniina Mikkilä, 21, ajaa niin ikään kolmessa luokassa: nuoret, naiset ja EVK. Oripääläisen Niko-Petri Valtosen, 22, kisaluokat ovat yleinen ja EVK. Nelikon kuopus on 16-vuotias kyröläinen Nico Parkkila, toisen polven kilpakuski, joka ajaa toisen jokkiskisansa Reiskan Rähinöissä.

–Palkintopallisijoituksia pitää aina lähteä hakemaan, linjaa Kaunismäki kotikisan tavoitteet kaikkien puolesta.

Kyrön seudun Urheiluautoilijoiden edustajia asettunee lähtöviivalle kaikkiaan toista kymmentä.

Alastaron kilparata on 1,9 kilometrin mittainen. Vauhdikasta nähtävää riittää, sillä nopeimmillaan nopeimpien autojen vauhti kipuaa 150 km/h. Isot istumakatsomot on sijoitettu paikkoihin, joissa näkee vauhdikkaimmat ohitukset 12 metriä leveällä radalla.

–EVK-luokan mestaruus ratkeaa Alastarolla, sillä se on kauden viimeinen osakilpailu.

Jokkis on harrastajamääriltään suurin autourheilulaji. Kilpailuun osallistuvat autot ovat sääntöjen mukaan myyntivelvoitteen alla. Ostotarjousmenettelyssä auton hinta on 1 500 euroa

Reiskan Rähinät Alastaron moottoriradalla 16.-17. lokakuuta. Molemmat kilpailupäivät alkavat klo 10.